Ny regning til kraftkommunene

De tidligere Terra-meklerne Knut Anders Opstad og Harald Norberg kan i første omgang puste lettet ut etter at Oslo byfogdembete har avvist arrestbegjæringen mot de to.

Det betyr at de to mest sannsynlig får beholde hytter, båter og hus. For kraftkommunene betyr det nok en regning på toppen av de allerede store tapene de har pådratt seg etter Terra-skandalen. Til sammen må kommune betale over 500.000 kroner i saksomkostninger til de to.

Fornøyd
Meklernes advokat er strålende fornøyd med kjennelsen.
- Kjennelsen er treffende og god. De får fortsatt forvalte sine eiendeler, og derfor er vi både lettet og glade i dag, sier Bjørn Stordrange til NTB.

Han mener kjennelsen er tydelig på at meglerne ikke kan stilles ansvarlige for kommunenes tap.

- Vi er samtidig forberedt på at det kan bli en ny runde om saken i lagmannsretten, sier han.

Skuffet
Kraftkommunene Rana, Hemnes, Narvik, Hattfjelldal, Haugesund, Vik, Bremanger og Kvinesdal har ønsket å holde de to meklerne personlig ansvarlig etter at de ble påført store tap etter å ha kjøpt opsjoner gjennom meklerne.
Oslo byfogdembete avviste fredag imidlertid kravet fra kommunene.

Ordfører i Hemnes, Kjell-Idar Juvik, er skuffet etter kjennelsen.

- Vi må bare ta dette til etterretning. Vi følte vi hadde en god sak, og vi tror fremdeles vi har en god sak, sier ordføreren til NTB.

Ikke over
Han sier kommunene fortsatt vil jobbe med å begrense tapene.
- Vi vil fortsatt ha øynene mot Terra-systemet og deres eiere, om det også vil inkludere de to meklerne. Det tør jeg ikke si, sier han.

Ordførerne fra de åtte kommunene skal i nær fremtid sette seg ned og diskutere hva de skal foreta seg videre i saken, men de anser ikke slaget for tapt.
Avgjørelsen fra Oslo byfogdembete kan påkjæres til lagmannsretten-