Alliero kjøper mer

Alliero-gruppen har signert avtaler om kjøp av håndverksbedriftene Malermester M. Bratfoss AS, Stensrud & Stensrud AS og Betong og Mur Rehab AS. 

- Selskapene, som alle er ledende innen sine respektive fagområder, styrker vår kompetanse og posisjon som totalleverandør av håndverksentrepriser og -tjenester, sier konsernsjef Bjørn-Sigurd Johansen i Alliero.

Viderefører vekststrategi

Alliero-gruppen, som er den første aktøren i Norge som tilbyr både totalentrepriser og et bredt spekter av håndverkstjenester fra eget hus, har som del av sin vekststrategi gjennomført en rekke viktige trekk den siste tiden. I fjor fikk selskapet private equity-selskapet Altaria som langsiktig hovedaksjonær.

I vinter kjøpte Alliero gulvleggingsselskapet ATOG, og endret navn fra Brendmoe & Kirkestuen til Alliero. Tidligere i år kjøpte Alliero VVS-selskapet Frosting og Hermansen og opprettet nye avdelinger for blant annet VVS, våtromsarbeider og Facility Management. Med de tre siste oppkjøpene viderefører selskapet sine planer om kraftig, kontrollert vekst og bygging av Alliero-gruppen. De tre selskapene er alle store aktører på sine respektive fagområder og tilfører organisasjonen ytterligere spisskompetanse og slagkraft i markedet. 

Spennende spisskompetanse

Malermester M. Bratfoss AS er en anerkjent aktør med en sterk posisjon i bransjen og i markedet. De siste årene har selskapet jobbet på prestisjefylte prosjekter innen antikvariske malerarbeider, vindusrehabilitering, gips- og stukkaturarbeider for bla. Statsbygg på Kongsgården og Universitetet i Oslo på Domus Akademica. Selskapet ble stiftet i 1965, har i dag 40 ansatte og omsatte i fjor for 51,2 millioner kroner.

– Vi er svært fornøyd med å knytte til oss den spennende kompetansen som finnes hos Bratfoss. De ansatte har bred erfaring fra store og komplekse prosjekter, samtidig som de har spennende spisskompetanse fra en rekke spesialfelt, sier Johansen. BMR Betong og Mur Rehab AS er et veletablert selskap med spisskompetanse innen mur- og betongrehabilitering. Selskapet har 25 ansatte og hadde en i fjor en årsomsetning på 32,8 millioner kroner.

– Selskapet har de senere årene hovedsakelig arbeidet med betong- og balkongrehabilitering for borettslag og sameier. Dette har gitt dem verdifull erfaring og en unik kompetanse som kompletterer eksisterende kunnskap i Alliero-gruppen, sier Johansen. 

Styrker entreprisevirksomheten

Stensrud og Stensrud AS er en betydelig leverandør av byggetekniske entreprenørtjenester i det norske markedet. Selskapet, som ble etablert i 1993, har 42 ansatte og omsatte for 62,6 millioner kroner i 2006. Selskapet har høyt kvalifiserte medarbeidere innen mur-, betong-og tømrerfagene, samt solid ingeniørkompetanse.

– Med oppkjøpet av Stensrud og Stensrud AS styrker vi entreprise- og ingeniørkompetansen samtidig som vi får kraftig utvidet kapasitet innen prosjektering, fasadearbeid, nybygg og restaurering, sier Johansen. 

- Oppkjøpene styrker organisasjonen innen flere viktige fagområder og bringer oss et langt skritt videre mot våre mål. Vi har etablert en solid, profesjonalisert og lønnsom organisasjon bestående av egne enheter med ekspertise innen hvert håndverksområde. Samtidig tilbyr vi totalentrepriser på tvers av disse områdene. Ved å tilby både solid entreprise-kompetanse og stor bredde i håndverkstjenestene bygger vi et selskap som er både etterspurt og helt nytt i det norske markedet, avslutter Johansen.