Gassnova overtar

Fra og med 1. januar 2008 har statsforetaket Gassnova SF fått ansvaret for arbeidet med fullskala anlegget for CO2-fangst på Kårstø. 

– Vi er svært glade for å få ta del i dette prosjektet og vi ser fram til å følge opp et av Norges mest omtalte prosjekter, sier administrerende direktør Bjørn-Erik Haugan.

Prosjektarbeidet med planlegging av Kårstø anlegget startet opp i 2007, etter at Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) hadde levert en innledende rapport i desember 2006. Fram til nå har prosjektet vært direkte underlagt Olje- og energidepartementet, men fra 1. januar 2008 vil rapporteringen skje til Gassnova SF.

Det er i dag 12 prosjektmedarbeidere som jobber for fullt med planlegging av CO2-håndtering på Kårstø. Tidlig i januar vil disse bli samlokalisert med Gassnova SFs organisasjon i Porsgrunn. Det vil etter hvert bli et sterkt miljø i Porsgrunn innen CO2-håndtering, ettersom Gassnova SF for tiden rekrutterer nye medarbeidere og regner med å ha 20 – 30 fast ansatte innen utgangen av 2008. - Det står mange spennende utfordringer foran oss med: Kårstøprosjektet, med CO2-testsenteret på Mongstad og med opplegget for transport og lagring av CO2 fra fullskalaanleggene. Det er svært motiverende å få være med å bygge opp Norges store satsing innen CO2-håndtering, og ta hånd om pågående og nye krevende prosjekter, avslutter Haugan.