To timer politisk streik onsdag

Medlemmer i Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Oslo går til politisk streik onsdag i protest mot budsjettforliket mellom byrådspartiene KrF og Venstre. 

Streiken vil vare i to timer, fra klokka 9 til 11, i samme tidsrom som bystyret i Oslo skal behandle neste års budsjett, skriver Aftenposten.no.

Som følge av protesten vil rundt 90 kommunale barnehager i bydelene Nordstrand, Østensjø, Nordre Aker og Grünerløkka være stengt i to timer, og buss-og vognførerne i Oslo Sporveier vil stå stille i én time. Tre av hovedgrunnene til streiken er at fagforbundene mener budsjettforliket ikke løser bydelens økonomiske problemer, og at det er et feilskjær å selge kommunens aksjer i Miljøtransport AS. Den tredje grunnen er frustrasjonen over at kommunen legger til rette for salg av aksjer i Unibuss AS.

Fagforeningene beklager at de nå går til streik, men håper at folk har forståelse for dette.

– Dette er vår måte å demonstrere vår misnøye mot neste års budsjett. Det er faktisk slik at det i mange barnehager i dag ikke er penger til å hente inn vikarer når ansatte er syke, sier leder Terje Vilno i Utdanningsforbundet i Oslo til Aftenposten.no.