To kontrakter Retura Norge

Olav Thon Gruppen og Amfi Eiendom ASA har inngått avtale med Retura Norge AS om utvikling og drift av miljøriktige og kostnadseffektive kildesorteringsløsninger for eiendommene i Norge.

Avtalen innbærer at Retura skal levere kildesorterings- og avfallsløsning for omlag 60 kjøpesentre, 50 hoteller samt et større antall andre næringseiendommer spredt over hele landet. Kontrakten har en verdi på rundt 100 millioner kroner.

- Dette er en avtale der vi får utnyttet Returas samlede kompetanse og kapasitet. Olav Thon Gruppen og Amfi Eiendom har høye miljøambisjoner med klare krav til kilde­sortering og gjenvinning. Ved systematisk opplæring og planlegging kan vi sammen oppnå gode resultater for kundene og miljøet. Faktisk blir det i dag kildesortert opptil 12 fraksjoner på kjøpe­sentrene, sier styreformann Egil Lorentzen i Retura Norge AS.

Økende miljøfokus blant stadig flere aktører i norsk næringsliv gir større etterspørsel etter effektive kildesorterings- og avfallsløsninger. - Vi opplever et sterkere miljøengasjement fra kunder over hele landet. Særlig de største aktørene har blitt adskillig mer bevisste på å etterspørre nye og bedre og løsninger. Vårt nettverk av aktører fra Finnmark i nord til Agder i sør tilbyr tjenester som kan gi kundene tildels betydelige miljømessige og økonomiske besparelser, avslutter Lorentzen.

Retura tilbyr kildesorterings- og gjenvinningsløsninger med 30 franchisetakere fra Kirkenes i nord til Kristiansand i syd. Retura Norge har både private og kommunale eiere, hvor de største er Veidekke Gjenvinning, BIR og Retura TRV. Samlet omsetning i gruppen er drøyt 1,1 milliard kr pr år.