Felles møteplass i byggeprosjekter

Ett nytt samhandlingsverktøy skal gi bedre oversikt i byggeprosjekter.

Samhandlingsverktøyet er en database lansert av XS Office AS. Databasen fungerer som en slags elektronisk møteplass.

- Det kan være store beløp å spare i byggeprosjekter ved å forbedre samhandlingen. Når alle aktørene i prosjektet bruker et verktøy som utnytter samme kunnskapsdatabase vil dette gi økt kvalitet og bedre produktivitet sier Svein Kvalvik i XS Office AS.

Databasen blir en felles møteplass som alle aktører i prosjektet deler. Prosjektdeltakerne har tilgang til avtaler og oppgaver til interne og eksterne medarbeidere og ute på byggeplassen fra sin mobil eller PC.

Samhandlingsverktøy skal sikre at feil unngås eller oppdages tidlig. Dette kan bety bedre kvalitetsstyring og reduserte kostnader.

En av de store utfordringer i byggefasen er mulighetene til å dele informasjon fra prosjektstart til overlevering av et prosjekt og byggherres krav til å ha et komplett system for senere drift.

Dokumenter, planer, beskrivelser, møteinformasjon osv. må gjennom gjentatte kontroller og kvalitetssikringer for å unngå feil og misforståelser. Feil oppstår ofte, og det er vanskeligere å oppdage disse før de får økonomiske konsekvenser.

Dette gir lavere produktivitet, stor feilprosent og misforståelser oppstår.
Elektronisk samhandling oppnås når all prosjektinformasjon, data og dokumenter er samlet i en felles møteplass.