Riksrevisjonen gir kritikk til Entra i ny rapport

Riksrevisjonen kommer i en ny rapport med kraftig kritikk av virksomheten i statens eiendomsselskap Entra.

Rapporten Kjøp og salg av eiendommer i Entra Eiendom lister opp mange innvendinger, og omhandler særlig transaksjoner knyttet til to eiendommer i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Riksrevisjonen skriver at det var «Uryddighet i beslutning om salg og svak intern kommunikasjon» og «Det kan derfor stilles spørsmål ved om Entra Eiendom oppnådde gunstigst mulige betingelser ved transaksjonene knyttet til Cort Adelers gate 33 og Fritzers gate 12».

Selskapet får også kritikk for manglende dokumentasjon og for å ha beveget seg i ytterkant av det formål Stortinget har fastlagt.

Også Erik Løfsnes, som var administrerende direktør fram til juni, får kritikk. Men han frikjennes for brudd på habilitetsreglene. Men styreleder Grace Reksten Skaugen ser ingen grunn til å beklage at han måtte gå.

- Nei, styrets manglende tillit gikk jo blant annet på manglende dokumentasjon, og kom etter en lang og grundig vurdering, sier hun.
Men hun har merket seg Riksrevisjonens kritikk.

- Jeg tar selvsagt kritikken som er kommet på alvor. Selskapet er nå godt i gang med forbedringer på nettopp sporbarhet og dokumentasjon. Dette var jo også en del av kritikken i den forrige rapporten om Entra, sier hun.