Brannårsaken trolig klar tirsdag

Politiet håper tirsdag å få svar på hva som utløste det som kan være en mordbrann i blomsterbutikken på Lillestrøm.

Politiet og Kripos ble mandag ikke ferdige med de tekniske undersøkelsene i brannruinen i blomsterbutikken i Lillestrøm. Tirsdag fortsetter arbeidet med å finne årsaken til den eksplosjonsartede brannen i Storgata 14 hvor en person er funnet omkommet.

- Slik det ser ut nå, vil vi ikke få klarlagt brannårsaken før tirsdag, sier etterforskningsleder Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon til NTB.
Politiet på Lillestrøm har fått bistand fra tre brannteknikere fra Romerike politidistrikt, og en Kripos-etterforsker med brannhund.

Teigen vil ikke opplyse om det er gjort nye tekniske funn som kan si noe om brannårsaken, men han legger ikke skjul på at politiet mener det ligger noe kriminelt bak.

Uklar årsak
Etterforskerne hadde mandag ingen formening om hvorvidt eksplosjonen ble gassutløst eller om det har vært eksplosiver inne i Interflora-butikken.
- Hundeføreren fra Kripos har avsluttet sitt arbeid, men vi har ikke fått noen rapport fra ham ennå. Dermed kan jeg heller ikke si om brannhunden har gjort noen funn, sier Teigen.

Etterforskningsledelsen håper å få klarlagt identiteten til personen som ble funnet inne i brannruinene i løpet av mandag. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet å være ferdig sent mandag, eller tirsdag. Politiet har foreløpig ingen teori om hvorfor denne personen befant seg inne i blomsterbutikken midt på natten.

Bevegelsene
Det er to samboende menn på 37 og 43 år som eier blomsterbutikken. 37-åringen er savnet, mens 43-åringen har vært til avhør hos politiet.
- Han har ikke kunnet kaste særlig lys over saken, sier Teigen.

Den 43 år gamle samboeren har sagt at han var i Oslo da eksplosjonen skjedde.
- Vi har ennå ikke kartlagt alle bevegelsene de to eierne foretok seg forut for brannen, sier Teigen.

Broren til den etterlyste innehaveren av blomsterbutikken opplyser at han ikke har fått kontakt med ham. Han er redd noe kriminelt har skjedd med broren.
Mandag ble fem-seks vitner avhørt av politiet.

Store skader
Det er Entra Eiendom som eier det 2.000 kvadratmeter store bygget som blomsterbutikken ligger i. Det nyrestaurerte bygget inneholder foruten blomsterbutikken, kontorer og et showroom for Adidas Norge. Skadene etter brannen er imidlertid så store at det ikke kan være noen aktivitet i bygget, opplyste regiondirektør Jon Tallberg i Entra Eiendom til NTB da han var på branntomta mandag.

- Dette er veldig trist. De kjempeflinke gutta i blomsterbutikken hadde nettopp blitt ferdige med å pusse opp butikken sin, og så skjer dette. Hvis det ligger noe kriminelt bak, er det jo helt forferdelig, sier Berit Bielenberg og Connie Holt fra Lillestrøm til NTB.

De to har begge vært faste kunder i blomsterbutikken.

- Jeg hørte et smell på natta, men jeg ante jo ikke at det var så alvorlig, sier Bielenberg, som bor i nærheten av butikken.