Svakere resultat for Statoil

Statoil hadde et resultat i første kvartal på 7,8 milliarder kroner. Det er en nedgang på 3 milliarder sammenlignet med første kvartal i fjor, da resultatet var 10,8 milliarder kroner.

 

Resultatnedgangen på 27 prosent fra første kvartal 2006 til første kvartal 2007 skyldes hovedsakelig en nedgang i realiserte olje- og gasspriser på henholdsvis 11 og 14 prosent, begge målt i norske kroner. Det har også vært en nedgang i olje- og gassproduksjonen.
- Vi leverer sterke resultater, til tross for lavere olje- og gasspriser, sier Statoils konsernsjef, Helge Lund.
Total olje- og gassproduksjon i første kvartal 2007 var 1.199.000 fat oljeekvivalenter per dag, sammenlignet med 1.237.000 fat per dag i første kvartal 2006. Det er en nedgang på 3 prosent.

Nedgangen i olje- og gassproduksjon var hovedsakelig knyttet til lavere produksjon på Kvitebjørn- og Gullfaksfeltene. Dette ble delvis motvirket av økt produksjon på Visund og Kristin-feltene.

Leteutgiftene i første kvartal 2007 var 1,9 milliarder kroner, sammenlignet med 1,7 milliarder i første kvartal 2006. Økningen i leteutgiftene var hovedsakelig et resultat av en økning i antall brønner som ble boret. Leteutgiftene gjenspeiler leteaktiviteten i perioden.

Statoil står overfor en del tekniske utfordringer på Kvitebjørn og Kristin, begge er felt med høyt trykk og høy temperatur. Statoil meldte tidligere i mai at selskapet nedjusterer ventet produksjon i 2007 til 1,15-1,20 millioner fat om dagen.

Statoil utvider virksomheten internasjonalt, og har ifølge Helge Lund tatt et viktig strategisk steg internasjonalt ved å gi bud på alle aksjer i North American Oil Sands Corporation i Canada. Dette styrker selskapets posisjon i Nord-Amerika. Statoil har i tillegg sikret seg nye leteområder i Indonesia og Tanzania.

Konsernsjefen uttrykker også tilfredshet med framdriften i den planlagte fusjonen mellom Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet.