Risa tar ingen selvkritikk

Risa tar foreløpig ingen selvkritikk etter torsdagens rasulykke i Stavanger sentrum.

- Det er foreløpig ingen grunn for oss til å ta selvkritikk på dette. Vi er selvsagt åpne for at vi kan ha gjort feil, men har så langt ikke klart å avdekke mangler i våre rutiner. Vi utfører jobben i henhold til den beskrivelsen som er gitt, sier Erlend Aksnes, driftsjef vei i Risa AS til Byggeindustrien.

Sikrer området

Ulykken skjedde torsdag kveld. Et lite veistykke raste ned i en over ti meter dyp anleggsgrop hvor det bygges parkeringsanlegg. Tre personer ble tatt av raset, men de kom fra det uten større fysiske skader. Risa utfører gravearbeider i prosjektet og er underentreprenør for entreprenørfirmaet Faber Bygg AS. Risa har brukt natten på å kjøre inn pukk slik at rasstedet blir stabilisert. - Vårt fokus er på å få sikret området. Forklaringen på hvorfor dette skjedde får komme senere, sier Aksnes.

Debatt

På Stavanger Aftenblad sine nettsider raser det nå en debatt rundt ulykken. Flere mener Risa sitt sikkerhetsarbeid er for dårlig. Aksnes er naturligvis uenig. - Jeg jobber med dette hver dag og vet derfor hvilke rutiner vi har og hvilket fokus vi har på HMS arbeid. Som sagt er det viktigste nå å få ordnet opp i dette, så får vi heller snakke om syndebukker senere, sier han.