Emil Christian Hansen House. Foto: KLP Eiendom

KLP Eiendom overtar kontorbygg i København

KLP Eiendom overtar som planlagt kontorbygget Emil Christian Hansen House i Carlsberg Byen i København 8. april.

Det er nå litt over to år siden KLP Eiendom inngikk en avtale med utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S om kjøp av det 20.000 kvadratmeter store kontorbygget til en kjøpesum på 707 millioner danske kroner. Prosjektet er ferdigstilt i henhold til tidsplanen, og byggets eneste leietaker Visma har allerede flyttet inn i de nye arealene, skriver KLP Eiendom i en pressemelding.

Eiendommen, som er dimensjonert for cirka 1.100 kontorplasser, ligger sentralt plassert i Carlsberg Byen med metro- og togstasjon i gangavstand. Bygget er DGNB-miljøsertifisert til standarden «Guld» og har fem kontoretasjer pluss en kjeller.

- Vi er svært fornøyde med å få et spennende og attraktivt tilskudd til vår danske portefølje. Med denne investeringen samt ferdigstillelsen av vårt eget utviklingsprosjekt på Kay Fiskers Plads i Ørestaden, som har Grand Opening i september i år, har vår danske portefølje nådd en kritisk størrelse som trolig vil styrke vår posisjon som en attraktiv utleier i Danmark ytterligere, sier administrerende direktør i KLP Eiendom Gunnar Gjørtz i meldingen.