Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

BNL: Strenge, men nødvendige tiltak for byggeplasser i Oslo

Oslo kommune vedtok tirsdag en egen forskrift for smittevernfaglig drift av byggeplasser. – Strenge, men nødvendige tiltak, sier BNL-sjef Jon Sandnes.

Jon Sandnes

På BNLs nettside uttaler han tilfredshet med at innspillene til organisasjonen er blitt lyttet til av Oslo kommune.

– BNL har stor forståelse for at Oslo kommune ønsker strengere regler også for byggeplasser, og at de må gjøre målrettede og strenge tiltak for å begrense videre smittespredning. Vi mener at å sette krav til alle byggeplasser om å følge BNLs smitteveileder, er et slikt målrettet tiltak, sier Sandnes.

Forsterket testing

De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil seks måneder.

– BNLs medlemsbedrifter tar smittevern svært på alvor, og tåler strenge reguleringer. Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på de smittevernsutbruddene som har oppstått i Oslo. De nye virusvariantene gjør at bedriftene må heve guarden enda høyere, slik at vi klarer å holde hjulene i gang, sier Sandnes, som tilføyer at BNLs smittevernveileder har vært deres viktigste våpen i kampen mot Covid19.

– Under stadig revidering

– Den har også gjennom hele pandemien vært under stadig revidering utfra smittesituasjonen i samfunnet. I den siste utgaven anbefaler vi også alle bedrifter om å ta i bruk Smittestopp-appen aktivt som et viktig verktøy når det gjelder smittesporing, sier Sandnes.

Han understreker at for å kunne fortsette aktiviteten, må alle bedriftene i byggenæringen følge Oslos forskrift.

– Oslo kommune må få kontroll på smittesituasjonen. Det er provoserende at useriøse bedrifter som ikke tar smittevern på alvor bidrar til å undergrave alt det det gode smittevernsarbeidet den organiserte delen av næringen gjør, sier Sandnes.

Forskriften trer i kraft 2. mars 2021 og gjelder frem til og med 23. mars 2021.

Les forskriften her