Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Entra skrur opp verdien av eiendommene sine med milliarder

Entra har økt verdien av sin eiendomsportefølje med 4,7 milliarder og verdsettes nå til 56,5 milliarder kroner. Det har fått en svensk budgiver til å kaste kortene.

Den nye verdivurderingen er knyttet til den pågående budkampen mellom de to svenske eiendomsselskapene Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) og Castellum.

Mandag ble det kjent at også det svenske selskapet Balder hadde kjøpt seg opp til en eierandel på 5 prosent..

Verdiøkningen tilsvarer 23 kroner mer per aksje sammenlignet med bokført verdi per 30. september, ifølge E24.

SBB ute

Ifølge Bloomberg har SBB nå kastet kortene i budkrigen.

«Den oppdaterte verdsettelsen er ikke i tråd med tidligere praksis og er etter SBBs syn ikke i tråd med den norske markedsutviklingen generelt,» sier selskapet i en uttalelse.

Aksjene i Entra falt med 7,2 prosent som følge av dette.

Entra reagerer

Entra sendte onsdag ettermiddag ut en børsmelding der de reagerer på at SBB trekker seg.

– Inntil dagens melding, etter igangsettelsen av deres gjennomgang, har SBB ikke kommet med noen innvendinger, verken om substansen i informasjonen som ble gitt eller graden av adgang til informasjon eller selskapet, sier styreleder Siri Hatlen i Entra.

Hun sier videre at styret står fast på den oppdaterte verdivurderingen, som de mener i hovedsak er et resultat av lavere renter. De viser til at styringsrenten i Norge ble redusert fra 1,5 til 0 prosent fra januar til april.

Gjennomgang

I forrige uke ba styret i Akershus Eiendom og Newsec om en gjennomgang av verdiene i eiendomsporteføljen.

Entra ønsker å fortsette som et uavhengig selskap, en posisjon som støttes av den største aksjonæren Folketrygdfondet, som har en eierandel på 12 prosent.