Foto: Conceptor Bolig/Kongsberg Tomteselskap

Skal bygge leiligheter og næringsbygg i Kongsberg

Conceptor Bolig AS og AS Kongsberg Tomteselskap går sammen om å utvikle 130 leiligheter og opp mot 7.000 kvadratmeter næringsareal på Edvardsløkka i Kongsberg. 

– Visjonen for området er at Edvardsløkka i Kongsberg skal utvikles som et nyskapende område med identitet og urbane kvaliteter. Området skal tilby brukerne sosial samhandling og bebyggelsen skal tilføre området bærekraftig klima og energiløsninger, sier Lasse Skjelbred som er administrerende direktør i Conceptor Bolig AS i en prssemelding.

Området er på 20.000 kvadratmeter og er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. 

- 60 prosent blir boliger og 40 prosent blir kontorer og næringsvirksomhet, kafé, nærbutikker og dagligvarebutikk. Videre ønsker vi å få helseaktører inn som leietakere i nærhet til leilighetene og townhouse-løsningen som skal bygges. Conceptor Bolig AS eier 55 prosent av prosjektet og AS Kongsberg Tomteselskap eier 45 prosent av prosjektet, sier Øyvind Holm som er administrerende direktør i AS Kongsberg Tomteselskap.

– Vi har ambisjoner om å komme i gang med prosjektet rett over sommerferien, sier Stig Ø. Kvarsnes som er prosjektleder i Conceptor Bolig AS. Han holder i prosjektet sammen med Mikkel Myrvold, leder for eiendomsutvikling i AS Kongsberg Tomteselskap, og kollega Frank Johannessen.

Edvardsløkka ligger cirka 1,2 kilometer fra bysentrum, med eksisterende boligmasse mot sør, øst og nord med rekkehus, leilighetsbygg og eneboliger. Mot øst bygges det cirka 250 nye boliger i Kampestadlia. Bygningen fra den tidligere høyskolen ligger på området.