Trafikkopplæring i lastebil starter igjen

Det reduserte avstandsrådet gjør at trafikkopplæringen i de tyngste kjøretøyene kan gjenopptas. For personbiler er det fortsatt koronastopp.

Rådet om avstand er redusert fra to til én meter, og dermed er det praktisk mulig å holde avstanden i lastebil og buss.

– Trafikkopplæring i de tyngste kjøretøyene er viktig både for trafikkskolene som er hardt rammet av smitteverntiltakene, og for dem som trenger førerkort i de tyngste kjøretøyene for å komme i jobb, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Kandidater som ønsker oppkjøring, må ta kontakt med sin trafikkskole, og det er kun trafikkskolene som kan bestille oppkjøring. Oppkjøringstimene vil bli tilgjengelige i Statens vegvesens bestillingsløsning fra torsdag 7. mai.

Siden koronautbruddet har rundt 15.000 oppkjøringer blitt kansellert. Så lenge helsemyndighetenes avstandskrav er minst én meter, er det ikke aktuelt å starte trafikkopplæring eller oppkjøring i personbil nå, opplyser Vegvesenet.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for trafikkskolene og for dem som gjerne skulle tatt førerkort klasse B, sier avdelingsdirektør Henning Harsem.

Han oppfordrer i mellomtiden alle som skal ta førerkort, til å bruke tiden til øvelseskjøring.

Det er allerede tillatt med trafikkopplæring på motorsykkel, moped og snøscooter. Fra 16. april ble det også tillatt med teoretisk opplæring i grupper på inntil fem.