Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Politiet øker sin kontrollvirksomhet betraktelig for å hindre koronasvindel

I forbindelse med de økonomiske nasjonale tiltakene som er innført på grunn av koronasituasjonen, vil politiet øke sin kontrollvirksomhet betraktelig for å tilse at disse ordningene ikke vil bli misbrukt.

Christina Rooth. Foto: Politiet

- Politiet er beredt til å allokere ressurser der det er behov og ser alvorlig på om noen forsøker å utnytte krisen til egen økonomisk vinning, sier næringslivskontakt Christina Rooth ved Felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt i en kommentar til Byggeindustrien.

Hun oppfordrer samtidig aktørene i næringen til å være på vakt.

- Meld fra til offentlige myndigheter som NAV, Skatteetaten eller Politiet dersom dere sitter på informasjon om virksomheter som utnytter de forskjellige ordningene, sier Rooth.

Rooth opplyser at de har mottatt informasjon om det er virksomheter som utnytter ordningene.

Hun påpeker også at det kan det bli gitt foretaksstraff til virksomheten, og for daglig ledere og arbeidere som blir tatt i ulovligheter er det snakk om et personlig straffeansvar.

– Det er da snakk om reaksjoner fra forelegg til ubetinget fengsel, alt ut fra alvorlighetsgraden - og påtalemyndigheten mener det er straffeskjerpende at det skjer i forbindelse med utnyttelsen av en krise, legger Rooth til.