Ill. TAG Arkitekter

ArealBygg valgt som entreprenør til Byporten Jessheim

Nå starter byggingen av næringsbygget på 9.500 kvadratmeter for handel og service.

– Conceptor Bolig AS har valgt ArealBygg AS som entreprenør for det første næringsbygget som skal bygges i næringsprosjektet Byporten Jessheim. Næringsprosjektet er en del av boligprosjektet Jessheim Sør på Romerike, heter det i en pressemelding. Første byggetrinn består av 9.500 kvadratmeter, hvor hele bygget er utleid til REMA 1000, EVO Fitness, Flisekompaniet, Rusta, Thansen, samt aktører innen møbel, dyreklinikk og byggevarer for elektro, heter det i en pressemelding.

– Næringsprosjektet Byporten Jessheim sine leietakere er i all hovedsak aktører som i flere år har prøvd å finne lokasjoner på Jessheim uten å lykkes. Disse nye leietakerne på Jessheim vil bli en berikelse for handelstilbudet på Jessheim og markere at Jessheim er en viktig regionby i Øvre Romerike, sier prosjektleder Stig Ø. Kvarsnes i Conceptor Bolig AS i meldingen.

Stig Ø. Kvarsnes.

Byporten Jessheim sitt første byggetrinn har planlagt åpning sommeren 2021. 

ArealBygg ble etablert i 2002, har kontor i Nittedal og har spesialisert seg på utvikling- og bygging av næringsbygg.

– Vi er utrolig glad og stolt over å ha blitt valgt som entreprenør og stå for bygging av næringsprosjektet Byporten Jessheim, sier Hans Petter Hjertum som er administrerende direktør i ArealBygg AS. 

– Byporten Jessheim kommer til å bli vårt største og viktigste prosjekt. Bygget er synlig fra E6 og markere den nye og moderne utbyggingen som pågår i denne delen av Jessheim. 

– Fremdriften for både bolig- og næringsprosjektet skal i utgangspunktet ikke bli påvirket av koronaviruset og de medfølgende tiltak. Vi følger daglig opp de råd og anbefalinger som kommer fra lokale og sentrale myndigheter. Helse og sikkerhet, både for de som jobber på byggeplassen, underleverandører, naboer og andre berørte, er det det viktigste for oss, sier Stig Ø. Kvarsnes.

Conceptor Bolig AS er et heleid datterselskap i Conceptor-konsernet.

– Byporten Jessheim blir et spennende supplement til Jessheim storsenter og vil avlaste Gystadmyra når det gjelder lokalisering av større handelsaktører, sier  Kvarsnes. 

– Conceptor Bolig AS har stor tro på vekst i Ullensaker, med Jessheim og Gardermoen som fokusområder. Selskapet skal utvikle og bygge opp mot 800 leiligheter i Jessheim Sør prosjektet. Området er ferdig regulert og samlet skal det bygges cirka 56.000 kvadratmeter BRA bolig. Reguleringsplanen åpner også for bygging av næringsarealer, hvor 13.000 kvadratmeter er handel, samt mulighet for treningssenter, dyreklinikk og helserelatert virksomhet. Både bolig- og næringsprosjektet er tegnet av TAG Arkitekter. 

Lasse Skjelbred

– Vi har hatt stor suksess med våre boligprosjekter i Horten hvor vi bygger Horten Havneby og på Sætre i Hurum hvor vi bygger Sætre Havn. Det samme på Klosterøya i Skien hvor vi har bygget en rekke prosjekter. På tilsvarende måte vil vi nå være med å utvikle Jessheim Sør som et spennende prosjekt på Romerike med både boliger og næringsarealer, sier Lasse Skjelbred, som er administrerende direktør i Conceptor Bolig AS.