Illustrasjonsfoto.

Disse ni firmaene har sikret rammeavtaler verdt 485 millioner med Statsbygg

Statsbygg har inngått avtaler over hele landet med ni firmaer innen automatikk. Kontraktene har et potensiale på 485 millioner kroner over en fireårsperiode.

Rammeavtalene som nå er inngått omfatter ni firmaer som skal levere automatikk og komponenter til bygningsautomatiseringssystemer i Statsbyggs eiendommer landet rundt.

Det er inngått avtale med følgende firmaer (i rangert rekkefølge) innen fem geografiske områder:

Oslo og Østlandet: GK Inneklima AS, Powertech Engineering AS, Schneider Electric Norge AS, SRO AS og Guard Automation AS.

Sør-Norge: GK Inneklima AS, Powertech Engineering AS og Laugstol AS.

Vestlandet: GK Inneklima AS, Schneider Electric Norge AS og Rønning Elektro.

Midt-Norge: GK Inneklima AS, Schneider Electric Norge AS og Powertech Engineering AS

Nord-Norge: JM Hansen Installasjon, GK Inneklima AS og X5 Elektro.

Ifølge Statsbygg ønsker de seg ett sentralt bygningsautomasjons- og energioppfølgingssystem for eiendomsporteføljen sin.

- Ett felles system er en viktig brikke i Statsbyggs modernisering og effektivisering av statens eiendomsdrift og et digital tvilling-konseptet, skriver byggherren i en melding.

Avtalen gjelder i to år med mulig forlengelse i inntil fire år.

- Byggautomasjon er et området det har vist seg å være utfordrende å lykkes godt med, og det er ikke uvanlig med klager fra bruker på inneklima, sier senioringeniør Jack Engen Nygård i Statsbygg.

- Klagene kan ha sitt opphav i systemene for byggningsautomatisering. Et godt og langvarig samarbeid med noen aktører vil gi oss muligheten til å forbedre og utvikle våre løsninger over tid i tettere samarbeid med leverandørene. Nøkkelen til suksess her er å ha en åpen og konstruktiv dialog rundt hva som fungerer, og hva som kan forbedres, legger Nygård til.

Gjennom rammeavtalen vil Statsbygg få leveranser av automatikk og feltutstyr som skal knyttes til BAS toppsystem til riktig kvalitet, tid og kostnad.

Automatikkleverandøren skal ivareta grensesnittene mot de øvrige tekniske systemene i bygget. Leverandøren skal sikre riktig bemanning og kompetanse igjennom hele prosjektforløpet og i forbindelse med serviceavtaler ved ferdigstilt bygg.