Illustrasjonsfoto.

MEF roser myndighetene: - Nå drar vi i samme retning

– Vi opplever stor vilje til å finne løsninger på praktiske problemer. Det er viktig i denne vanskelige situasjonen vi befinner oss i, sier MEFs Julie Brodtkorb.

Julie Brodtkorb i MEF

Hun trekker frem et eksempel fra tirsdag på det hun mener er løsningsorienterte myndigher.

Bransjeorganisasjonen sendte da en oppfordring til samtlige fylker om at personer som utfører drift av fylkesveiene må få unntak karantenereglene, i samsvar med retningslinjene fra Statens vegvesen.

I løpet av kort tid hadde fylkeskommunene Innlandet, Rogaland, Trøndelag, Vestland, Vestfold og Telemark gitt tilbakemelding om at de følger opp og definerer veidrift som en samfunnskritiske funksjon, opplyser MEF i en melding. 

– Det er veldig gledelig at myndighetene jobber hurtig med å følge opp henvendelene fra entreprenørene og slik sørger for å holde hjulene i gang. Dette er en utfordrende tid og vi er avhengig av at alle drar i samme enden av tauet, sier Julie Brodtkorb, administrernede direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i pressemeldingen.

Et tilsvarende eksempel kom på onsdag da Statens vegvesen innførte et midlertidig unntak fra regelverket knyttet til kjøre- og hviletid for all transport.

– Det er slike grep som sørger for at bedriftene kan opprettholde en viss aktivitet til tross for at de har ansatte i karantene. Jeg vil berømme Vegvesenet for at de ser behovene og handler raskt, sier Julie Brodtkorb.