Foto: Statsbygg

Har inngått ny leiekontrakt med Statsbygg for Campus Kristiansand

Universitetet i Agder har inngått ny leiekontrakt med Statsbygg for Campus Kristiansand, Gimlemoen.

- Statsbygg ser frem til et fornyet og langvarig samarbeide med Universitetet i Agder. Universitetet er en viktig leietaker for Statsbygg og vi ønsker å videreutvikle Campus Kristiansand til et attraktivt lærested for studenter og ansatte i tett samarbeid med universitetet og viktige samarbeidspartnere som Studentsamskipnaden i Agder og Kristiansand kommune, sier eiendomsdirektør Gro Bratsberg i Statsbygg til statsbygg.no.

Leiekontrakten ble undertegnet av universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen og Statsbyggs eiendomsdirektør Gro Bratsberg 25. februar. Hovedkontrakten som nå er reforhandlet omfatter et areal på 60. 000 kvadratmeter.

Universitetet i Agder og Statsbygg har utarbeidet et utkast til "Campusutviklingsplan" for campus Grimstad og campus Kristiansand. Planen skal sendes på høring. Målet med planen er å beskrive hvordan utforming av campus i et fremtidsperspektiv kan støtte UiAs vedtatt mål og strategier og legge til rette for fremtidig utvikling av bygg, eiendom og infrastruktur. Planen vil være et viktig verktøy for å sikre en helhetlig utvikling av campus Kristiansand.

- I et miljøperspektiv er det viktig å utvikle eksisterende bygninger i stedet for å bygge nytt. Reforhandlingen av leiekontrakten sikrer aktivitet på campus i 30 år til. Universitetet i Agder og Statsbygg har også inngått en miljøavtale som et tillegg til leiekontrakten. I denne avtalen forplikter partene seg til å heve og videreutvikle miljøstandarden på Campus Kristiansand i tråd med Langtidsplan for forskning og høyere utdanning, campusutviklingsplanen som har fokus på økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft, samt Statsbygg miljøstrategi, skriver Statsbygg i meldingen.