Det var i Blomqvists nye lokaler i Tordenskiolds gate 5 i 1918 man kunne se Edvard Munchs mest berømte utstilling «Livsfrisen». Foto: Blomqvist.

Anthon B Nilsen Eiendom har kjøpt aksjer i Tordenskiolds gate 5 i Oslo

Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt 50 prosent av aksjene i Tordenskiolds gate 5 AS av Blomqvist AS. Blomqvist forblir eier av de resterende aksjene.

Leietaker i bygget er Blomqvist Kunsthandel AS. Sammen vil eierne utvikle eiendommen videre innenfor de muligheter som finnes, heter det i en pressemelding. 

– Vi er veldig fascinert av eiendommen og eiendommens historie, sier administrerende direktør i Anthon B Nilsen Eiendom, Peder Christian Løvenskiold, og legger til:

– Som eiendomsutviklere ønsker vi sammen med Blomqvist å ta vare på byggets karakter og historie, samtidig som vi vil tilføre den nye og bærekraftige kvaliteter.

Eiendommens historie kan spores tilbake til 1883 da det på tomten ble bygget et fabrikklokale for Koren & Gedde, en produsent av maltekstrakter og mineralvann. Dagens bygning er tegnet av arkitekt Kristen Rivertz på oppdrag av Blomqvist Kunsthandel og stod ferdig i 1914, heter det i pressemeldingen.