Terje Røising.

NRF presiserer invitasjonen til VA/VVS-bransjen rundt samtaler om delt eierskap til NRF Databasen

- Vi ser at pressemeldingen NRF sendte ut i forrige uke hadde uheldige formuleringer, som kunne gi inntrykk av at NRF nå forhandler med enkelt-aktører eller at enkeltaktører har hatt en større rolle i initiativene, sier daglig leder Terje Røising i NRF.

Han peker på at NRF vil presisere at dette ikke er tilfellet.

- Det er bredt sammensatte grupperinger på både leverandør- og installatørsiden som har engasjert seg i dette. Initiativet fra installatørsiden som tok kontakt med NRF i sommer, var et felles initiativ, som både kjedene og mange av de store entreprenørene stod bak, påpeker Røising.

- Vi vil også understreke at det er NRF som leder prosessen med deling av eierskapet til NRF Databasen. Dette er et bransjeløft for et komplett informasjons-nav for og med hele verdikjeden med basis i godt samarbeid, sier han.

NRF har gjennom de siste årene hatt et ønske om å forankre eierskapet til NRF Databasen i hele VA/VVS-bransjen, og har gjennom mange fora invitert både installatører og produsenter til samtaler.

- Vi har vært i dialog, en stund, med en gruppering av produsenter, som viste stor interesse for å tre inn på eiersiden i NRF Databasen. Det ble derfor naturlig at vi nå søker å få etablert et enda bredere grunnlag for eierskap gjennom hele verdikjeden, påpeker Røising.

Nå har en bredt sammensatt gruppe av installatør, kjeder og entreprenør, meldt sin interesse.