Trond Krogstadmo (Skanska) (f.v.), Torkil Lenes (OBOS), Arve Heggem (OBOS), Torry Eilertsen (OBOS), Erik Robøle (Skanska) og Jarle B. Refseth (Skanska) . Foto: Skanska

Skanska og OBOS fortsetter samarbeidet på Ladebyhagen

Siden 2015 har Skanska og OBOS samarbeidet om bygging og utvikling av boligprosjektet Ladebyhagen i Trondheim. Nå har de blitt enige om å fortsette samarbeidet.

Skanska og OBOS har så langt ferdigstilt totalt 187 leiligheter på Ladebyhagen-prosjektet i Trondheim. I tillegg er 67 nye leiligheter under bygging og blir ferdigstilt neste høst.

Etter forhandlinger har de to selskapene nå blitt enige om å signere kontrakt med forbehold om salgsgrad på to nye byggetrinn. Det er totalt snakk om 197 leiligheter i byggetrinn 5 og 6. Byggetrinn 5 er allerede lagt ut for salg og blir OBOS sitt første Breeam-sertifiserte boligprosjekt i Trondheim.

- Vi er veldig takknemlige for den tilliten OBOS har vist oss i dette prosjektet, og vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet også i de kommende årene, sier prosjektsjef Jarle B. Refseth i Skanska Bygg Midt/Nord.

Kontraktene som er inngått har forbehold om salgsgrad, men dersom salget går godt vil byggekontrakten utløses, og det forventes byggestart våren 2020. I tillegg til avtalen om bygging av byggetrinn 5 og 6 er det signert en utviklingsavtale for byggetrinn 7. Det betyr at Skanska nå skal tegne ut prosjektet sammen med OBOS og etter hvert gi et tilbud om bygging i totalentreprise.