Kent Bull kunne onsdag for første gang vise frem sin nye elektriske betongpumpe.K. Bull AS kunne invitere til demonstrasjon av flere maskiner onsdag.Kent Bull (t.h.) sammen med sin far, Tom Ola Bull, som er en kjent person i byggenæringen - og som i sin tid bygde opp T.O. Bull AS.Denne betongpumpen har en karbonbom som gjør maskinen lettere og dermed kan støttebensbredden reduseres. Dette betyr at rekkevidden på 53-meteren nesten blir den samme som en 56 meter pumpe bygget på tradisjonell måte i stål.De kunne også vise frem en helt ny Putzmeister Betongpumpe – på 36 meter. Dette er den nyeste generasjon utstyr i denne klassen – og har flere nyvinninger.360-kamera som gir fullt utsikt rundt hele kjøretøyet.

Viste frem Norges første elektriske betongpumpe

Onsdag kunne K. Bull AS for første gang vise frem sin nye elektriske betongpumpe, samt flere andre nyheter på sitt store anlegg i Fetveien på Kjeller.

En rekke entreprenører og samarbeidspartnere var til stede for å se nyvinningen - og daglig leder og eier Kent Bull fikk også sammen med sine ansatte vist frem hvordan den elektrisk drevne betongpumpen fungerer i praksis.

Denne maskinen er helt ny, og er den første i landet.

– Vi hentet maskinen så sent som mandag, så vi har foreløpig ikke fått skiltene på den. Men den er nå helt klar til brukt og fungerer utmerket, sier en fornøyd Kent Bull til Byggeindustrien. Han forteller at den nye betongpumpen har samme pumpekraft som en ordinær betongpumpe. Rekkevidden er på 20 meter.

– Vi har stor tro på denne nyvinningen. Flere byggherrer kommer til å sette stadig strengere krav om utslippsfrie maskiner og utstyr på sine byggeplasser – og da vil dette bli et viktig bidrag og en nyttig maskin for entreprenørene. Jeg tror vi kommer til å se mange av denne typen maskiner fremover, legger Bull til. Betongpumpen er levert av Schwing-Stetter, og bygget på et Mercedes-Benz-chassis. Mercedesen leveres med den mest moderne Euro6-motoren.

– Maskinen er også satt opp slik at den kan drives med diesel om elektrisk drift ikke skulle være tilgjengelig, sier Bull. Betongpumpen har en maksimal teoretisk kapasitet på dieseldrift på 96 kubikkmeter i timen og med elektrisk drift på 66 kubikkmeter i timen. Trykket er det sammen uansett driftsmetode, 85 bar. Betongpumpen er levert av Alpha Maskin.

– Dette utstyret er perfekt å bruke innendørs, på områder der personer eksponeres for avgasser og for å imøte komme dagens miljøkrav, sier Bull.

Karbonbom
Men det var ikke bare den elektriske betongpumpen K. Bull kunne vise frem onsdag.

– Vi har også satt opp det som skal være landets mest kompakte 53 meter betongpumpe. Denne har en karbonbom som gjør maskinen lettere og dermed kan støttebensbredden reduseres. Dette betyr at rekkevidde blir nesten den samme som en 56 meter pumpe bygget på tradisjonell måte i stål. Plassbehovet er også vesentlig mindre. Sikkerhetssystemer er også videreutviklet slik at sikkerhet er godt ivaretatt, sier han. Maskinen er produsert av Cifa.

De kunne også vise frem en helt ny Putzmeister Betongpumpe – på 36 meter. Dette er den nyeste generasjon utstyr i denne klassen – og har flere nyvinninger. Blant annet har den et 360-graders kamera som viser all aktivitet både med kamera og sensorer rundt bilen, som skal gi en vesentlig bedre sikkerhet.

Nytt betongselskap
K. Bull kunne også onsdag lansere et helt nytt selskap i grupperingen – gjennom selskapet Grund & Betong AS.

– Dette selskapet kan levere ferdig støpte gulv med den overflatebehandlingen som er ønskelig. Vi har tilgang til 90 erfarne arbeidere og kan påta seg alle typer arbeider når det gjelder gulv - og skal gjøre oss til en enda mer komplett leverandør, sier Bull.

Under K. Bull AS inngår nå ved siden av Grund & Betong, K. Bull Betongpumping og Altikran.

Totalt er de nå 105 ansatte og har cirka 100 maskinenheter i selskapet.

De er lokalisert i Fetveien 21 på kjeller – der de i fjor kunne åpne sitt nye store anlegg på åtte mål og sitt nye bygg.