Illustrasjon: AT PlanIllustrasjon: AT PlanIllustrasjon: AT PlanIllustrasjon: AT PlanIllustrasjon: AT Plan

Eiendomsutvikler må bla opp åtte millioner for lekeplass før de får bygge leilighetsbygg

JM Hansen eiendom fikk godkjent byggingen av en boligblokk i Kongeparken i Tromsø mot at de finansierte en lekeplass i parken. Men da regningen fra kommunen kom, var den omtrent dobbelt så stor som eiendomsutvikleren hadde forholdt seg til.

Det skriver Nord24 i en artikkel på sine nettsider.

Utvikleren har, ifølge artikkelen, brukt nesten fem år på planlegging og regulering av boligprosjektet. For å få ja fra kommunen gikk de med på å bidra med et betydelig beløp for å ruste opp lekeplassen i Kongeparken, men summen var ikke avklart på forhånd. Nå, etter at 27 av totalt 34 leiligheter er solgt, kom regningen på åtte millioner kroner.

JM Hansen eiendom sier til Nord24 at de tidligere fikk signaler om å bidra med en ramme på 4,5 millioner kroner, og ber nå om å få halvert regningen fra kommunen. Avdelingsdirektør for bymiljø i Tromsø kommune, Mette Mohåg, forteller at det kan ha kommet signaler om et mulig spleiselag fra Friluftsseksjonen i kommunen, men at det normalt sett er et prinsipp i Tromsø at utbygger bekoster rekkefølgekrav.

– Kommunen har ikke avsatt penger til dette prosjektet i investeringsbudsjettet. Det måtte i så fall være gjenstand for en ny politisk behandling, sier hun til Nord24.