Anne Mevatne (buildingSMART Norge), Cathrine Aspestrand (Nelfo), Johannes Meyer Myklestad, (Selmer Advokatfirma), Anette Bakker (Arkitektbedriftene), Olav Magnus Moen (Statsbygg) og Anstein Skinnarland (buildingSMART Norge).

Juridisk gruppe etableres i buildingSMART

BuildingSMART Norge etablerer juridisk gruppe i nettverket. 

Tirsdag 4. juni holdt de det første møte med jurister fra nettverket, og det var stor enighet om at en slik møteplass vil være viktig for å støtte næringen i å utvikle og ta i bruk åpne digitale løsninger for smartere informasjonsdeling.

Bruk av BIM og digitale tvillinger er stadig mer etterspurt og brukt i næringen, og med det økt bruk av digitale verktøy, digital lagring, utveksling og forvaltning av data. Dette fører til nye juridiske utfordringer og problemstillinger knyttet til eierskap og rettigheter, samt forventninger og avtaler knyttet til transaksjoner, forvaltning, drift og vedlikehold av datamodeller.

- Dette er noe juridisk gruppe i buildingSMART ønsker å støtte næringen med, og ser verdien av å samarbeide i næringen. For at dette skal bringe verdi til næringen er også gruppen tydelig på at dette arbeidet må foregå i tett samarbeid med aktører i næringen som er tett på problemstillingene i sin hverdag, og vil invitere til innspill og dialog for å komme nærmere dette. Det skal altså ikke bare være en gruppe av og for jurister. Denne gruppen vil også jobbe opp mot det internasjonale initiativet LAW@BIM som hadde møte på buildingSMART Internationals møte i Düsseldorf i mars, hvor representanter fra Selmer deltok, heter det i en pressemelding.

På første møtet hadde de representanter fra Arkitektbedriftene, NELFO, Statsbygg og Advokatfirmaet Selmer, som er det første advokatfirmaet som melder seg inn i buildingSMART med sin entrepriseavdeling. I tillegg har representanter fra RIF og NTNU meldt seg på.