Illustrasjon: Betonmast

Betonmast bygger for Oppland fylkeskommune

Betonmast Innlandet bygger internat og ridehus på Lena-Valle videregående skole for Oppland fylkeskommune.

Det skriver Betonmast i en pressemelding fredag.

Internatene bygges som passivhus, med moduler fra Moelven. Prosjektet er en totalentreprise med en verdi på om lag 68 millioner kroner, heter det i meldingen.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen med ferdige moduler i tre fra Moelven Byggmodul, uttaler Nils Raymond Laeskogen, daglig leder i Betonmast Innlandet.

Tette moduler

Modulene leveres som passivhusstandard, noe som, ifølge pressemeldingen, reduserer energibehovet og gjør prosjektet bærekraftig. Siden modulene blir produsert innendørs på fabrikken mens grunnarbeidet ferdigstilles på byggeplassen, har bygging med moduler gitt en effektiv byggetid, forklarer Laeskogen i meldingen.

Avdelingen for naturbruk på Lena-Valle videregående skole inkluderer eksisterende, fredede bygg, noe som stiller krav til de nye konstruksjonene. Den første delen av internatet blir satt opp i forlengelse av den eksisterende låven, og kles derfor med omvendt lektepanel for å stå i stil til låvebygget.

Åpner i høst

Når elevene flytter fra det gamle internatet til det nye, rives den gamle bygningen og skaper rom for den andre delen av det nye internatet. Det tilpasses den gamle, fredede hovedbygningen, skriver Betonmast.

– Vi er stolte av å være med og skape et trygt, godt og bærekraftig hjem av høy kvalitet for naturbrukselevene. Dette prosjektet bevarer sjelen til 102 år gamle Lena-Valle videregående, og viser hva som er mulig å få til ved hjelp av moduler, sier Per Marius Skarstad, prosjektsjef ved Moelven Byggmodul.

Skallet på det ene internatet ble ferdig i mai, og elevene skal kunne flytte inn i oktober. Internat nummer to skal stå ferdig til skolestart 2020. Byggingen av ridehuset nærmer seg avslutning, og skal stå ferdig til skolestart 2019.