F.v. Tom Soma, avd leder OneCo, Kjell Arne Giske, adm dir. OneCo, John Jakobsen, prosjektleder SUS2023, Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023, Steinar Vike, prosjektleder OneCo, Christin Vik Eliassen, prosjektleder anskaffelser SUS2023, Geir Sivertsen, salgssjef OneCo, Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg SUS2023. Foto: Ingveig Tveranger/SUS2023

OneCo vinner automasjonskontrakt med SUS2023

Avtalen gjelder byggautomatisering som skal sørge for styring, regulering og overvåkning av driftstekniske installasjoner på det nye sykehuset. Kontrakten har en verdi på 47 millioner kroner, inkludert mva. 

Arbeidet med kontrakten skal i all hovedsak leveres fra OneCo Technologies AS sin avdeling på Forus, og er med og sikrer over 80 automasjons arbeidsplasser i regionen og på nasjonalt nivå. OneCo konsernet har over 2.200 ansatte og avdelinger over hele landet.

Byggautomatisering er viktig for å drive sykehuset. Omfanget av avtalen gjelder systemer og styring av luftbehandlingsanlegg, varme- og kjølingssentraler, energisentralen, trykkluftssentraler, avtrekksvifter og styring av operasjonsstuer.

OneCo Technologies AS skal også levere romkontroll for rundt 4.000 rom på det nye sykehuset på Ullandhaug, samt skal ha en koordinerende rolle for flere tekniske entrepriser.

- Nå har vi fått på plass en viktig partner for å sikre driften i det nye sykehusbygget. Vi bygger stort, over 100.000 kvadratmeter og OneCo Technologies AS skal bidra til effektiv og sikker drift av det nye sykehuset. Nå skal vi samarbeide godt for å planlegge gode løsninger. Det er hyggelig at vi er så tett på avdelingen på Forus i Stavanger, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.

OneCo ser frem til å jobbe for å levere et topp moderne sykehus og sørge for at sykehuset kjører godt på den tekniske siden.

- Vi er glade for å ha vunnet frem med vårt anbud. Det er en tillitserklæring og et viktig ansvar å få levere det som skal til for en god drift av sykehusbygget. Våre leveranser er sentrale for at de som jobber på SUS2023 og de som er inne til behandling har det godt i bygget, sier Tom Soma avdelingsleder for Automasjon i OneCo Technologies AS.