Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.Erik Burås / Studio B13

Multiconsult integrerer bærekraft i rådgivningen

Multiconsult har i 2018 hatt fokus på å gjøre bærekraft og miljø til en integrert del av rådgivning og prosjektering innen bygg- og eiendom. Nå skal erfaringene videreutvikles og brukes i andre deler av virksomheten.

- I 2018 har vi jobbet aktivt med å integrere bærekraft i våre oppdrag innen bygg og eiendom, og å hjelpe kunder med å sette mål for bærekraft og miljø i sine prosjekter. Fremover vil vi jobbe aktivt med å få til dette også i de andre forretningsområdene i konsernet, spesielt innen samferdsel, sier konsernsjef Grethe Bergly i en pressemelding.

For første gang har Multiconsult utarbeidet en  bærekraftrapport. I rapporten beskrives målene for bærekraftarbeidet i konsernet og Multiconsult Norge, og resultater for 2018.

Rapporten dekker områder som eksternt miljø, helse-miljø-sikkerhet og forretningsetikk, og viser til noen referanseprosjekter og andre historier på området. Bærekraftrapporten inngår som en del av årsrapporteringen til konsernet.

Miljøregnskapet i rapporten viser reduksjon i CO2-utslippene for 2018, ifølge pressemeldingen.

Den totale energibruken skal være vesentlig redusert de siste årene, noe som har sammenheng med at de største kontorene nå er etablert i moderne og energieffektive bygg.

Samtidig er det en dobling av samhandlingsmøter via verktøyet Skype, og i 2018 ble det gjennomført nesten 440.000 slike møter eller samtaler i selskapet. På de fleste andre indikatorer er tallene på tilsvarende nivå som tidligere.

- Vi har satt ambisiøse bærekraftmål for Multiconsult Norge mot utgangen av 2020. Målene krever at vi holder fokus på å innføre bærekraftig rådgiving og prosjektering, og at dette preger måten vi samarbeider med kundene våre på og måten vi løser oppdragene på, sier leder for bærekraft i Multiconsult, Guri Lindmark.

Hun sier også at Multiconsult skal legge vekt på miljøaspekter ved innkjøp, fortsette arbeidet med reduksjon av avfall og økt resirkulering, mindre reising og reduksjon i energibruk i byggene.