Foto: Akershus KollektivTerminaler

Oslo Bussterminal oppgradert

Onsdag 6. mars åpnet fylkesvaraordfører Lars Salvesen nye pauserom for sjåfører ved Oslo Bussterminal.

Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT), moderniserer i disse dager Oslo bussterminal. Det er full drift i hele byggeperioden og ferdigstillelse er satt til juli 2019.

I fase 1 av 3 av moderniseringen har man prioritert å få oppført tre såkalte miljøpaviljonger, hvorav to inneholder pauserom, kjøkken og toaletter for sjåfører, og den tredje er avsatt til tollvesenet, skriver Akershus fylkeskommune på sine nettsider.

Fylkesvaraordfører i Akershus Lars Salvesen og adm dir i AKT Jafar Altememy. Foto: Akershus KollektivTerminaler

Det har vært åpenbart for AKT at sjåførene må få sine fasiliteter i umiddelbar nærhet av bussoppstillingen, slik at de slipper å kaste bort verdifull tid på å gå inn og gjennom terminalen til kundetoaletter som deles med de reisende. 

- Dette har dere virkelig fortjent, sa Salvesen i sin tale til operatører og sjåfører. Han pekte på at brukerne av tjenestene som AKT leverer i sitt samfunnsoppdrag, er ikke bare brukerne av kollektivtransport, men også leverandørene av kollektivtransport.

I tillegg kommer leietakere ved terminaler og anlegg, eksempelvis kioskdrifterne her ved Oslo Bussterminal og kafeen som åpnes i juli.

- Det skal være en positiv opplevelse å gå på jobb som bussjåfør, og vi har som mål at flest mulig skal benytte kollektivt framfor privatbil, sier Salvesen.

Oslo Bussterminal er landets største. Her var det hele 1,1 millioner bussankomster og avganger i 2018, og 17,5 millioner mennesker som passerte gjennom terminalen.

AKT er i gang med en større oppgradering av infrastrukturen knyttet til sjåførenes arbeidsforhold. På Romerike er det gjort kartlegging i regi av AKT og Ruter, som har vist behov for nyoppføring av 10 – 15 miljøpaviljonger i tillegg til eksisterende fasiliteter, i alt 22 i tallet. Disse skal stå ferdig juli 2019.

I Akershus vest avdekker foreløpig kartlegging et behov i tilsvarende størrelsesorden.