Evakuerte i Vinje må sove borte

De 19 som er evakuert etter at det lørdag gikk et ras i Vinje i Telemark, får tidligst flytte hjem igjen søndag.

Fylkesvei 362 er stengt og 19 personer fra sju hus er evakuert etter steinraset som gikk ved en kraftstasjon i Arabygdi i Telemark lørdag formiddag.

– Hus evakueres og en bil skal være skadd. Raset skal ha utgangspunkt fra en tipp som er gravd ut i forbindelse med kraftstasjonen på stedet. Statkraft bistår oss sammen med andre lokale aktører, skrev politiet på Twitter. De meldte om raset like før klokken 11.30.

Lørdag kveld opplyser politiet til Varden at det er liten sannsynlighet for flere ras, men at de evakuerte likevel må overnatte hos venner og familie. Massene som raste ut, førte til at elven fant nye veier gjennom boligområdet på stedet. Det var også fare for nye ras, men lørdag kveld var altså situasjonen stabilisert.

– Vi fikk nettopp en oppdatering om at man har klart å avlede vannet inn i en tunnel tilhørende kraftstasjonen. Tunnelen har vært stengt og har medvirket til økt vannmasse. Dette betyr at det mest sannsynlig ikke kommer flere ras, sier oppdragsleder Øyvind Hammervold i Sørøst politidistrikt til Varden.

Politiets operasjonsleder Trond Egil Groth opplyste tidligere på dagen til NTB at raset gikk fra en 300–400 meter høy tipp som stammer fra da kraftstasjonen ble gravd ut på 1960-tallet.