Jenter 16 fra Tertnes er et av lagene som overnatter på en av skolene i Oslo. Foto: Kristina Pederstad Notaker-Velde

Norway Cup: Over 10 000 spillere bor på Osloskoler

Totalt 34 skoler til innkvartering er i bruk under turneringen. Undervisningsbygg har ansvaret for sikkerheten på skolene og startet planleggingen allerede i januar i år for å huse 10.600 spillere. 

- Det er spesielt brannsikkerheten og rømningsveier vi har fokus på. Hittil har vi hatt færre avvik en tidligere. Vi har holdt på dette i mange år og er fornøyd med utviklingen, sier Tommy Byenstuen, brannteknisk rådgiver i Undervisningsbyg.

Det er syv team i sving under hele turneringen med folk fra Undervisningsbygg som er ute på inspeksjon. Sikkerheten har høyeste prioritet når barn og unge fra hele verden skal innkvarteres.

Hver dag drar teamene ut til skolene for å sjekke at det ikke bor for mange i hvert rom og at mobilladere og liknende ikke står i kontakten når det ikke er noen til stede i klasserommene.

- Det hender vi finner både kaffekokere og rettetanger i kontaktene, men stort sett er det veldig bra. Hvis vi finner avvik, følger vi opp med ekstra kontroll senere på dagen, sier Byenstuen.

Undervisningsbygg sjekker også at det er tilstrekkelig med brannvakter til stede på skolene.

- Det er Norway Cup som stiller med mannskap og de gjør en kjempejobb. Vi har et veldig godt samarbeid med Norway Cup, sier han.

- Målet er selvfølgelig at Norway Cup ikke bare skal være en av verdens største turneringer, men også verdens sikreste turnering. Undervisningsbygg har derfor opplæring med dem som skal være brannvakter under turneringen. Alle rutiner må følges og krysses av i egne loggskjemaer.