Daglig leder Tore Mosand (t.v) ved Nordland Betong og direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS ser for seg store positive endringer for betongproduksjon de nærmeste årene.

Satser på smartbetong fra Salten

Nordland Betong har investert 40 millioner i Bodø, Fauske og Meløy for å møte framtiden. Håpet er å kunne levere en mer miljøvennlig betong fra Nordlands største betongleverandør.

Det er direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS (Bodøregionens utviklingsselskap) som lanserer konseptet «smart» etter å ha hørt daglig leder Tore Mosand i Nordland Betong fortelle om fremtiden. På Fauske er det etablert et helt nytt betonganlegg. Avdelingen i Indre Salten produserer og leverer like mye betong som Bodø gjorde for to år siden.

Regional satsing
– Vi er stolte over anlegget og arbeidsplassene våre. Et helt nytt anlegg her på Fauske viser at bedriften satser og at man ønsker å gjøre noe utenfor Bodø også, sier produksjonsleder Tor Magne Johansen i Nordland Betong.

– Det vil uten tvil bli et stort behov for betong i forbindelse med byggingen av Ny by - ny flyplass. Og det er mye bygging på gang i hele regionen, sier Odd-Emil Ingebrigtsen.

Betong-region
Hans drøm er å kunne levere merkevaren «SmartBetong» fra Bodø, Fauske og Meløy. I følge daglig leder Tore Mosand er Nordland Betong på god vei.

– De nye anleggene vi har investert i er klargjort for miljøvennlig produksjon. Kortreiste grusmasser ligger i Fonndalen i Meløy og man kan framstille sementtyper med lavere CO2-avtrykk. Nordland Betong ønsker å bidra til reduserte utslipp generelt. I tillegg til å ha fokus på miljøet. Vi har brukt mye ressurser på å få godkjent sertifiseringen ISO14001 som nå er i boks, sier Mosand.

Nordland Betong har 25 ansatte og omsatte i 2017 for 190 millioner kroner.

Ved Fauske Betongstasjon er det bare jubel og glede etter at nytt anlegg er kommet på plass, Og produksjonen øker. (F.v) Tor Magne Johansen, Tor Arne Rørvik og Kenneth Jensen (sjåfør).