Styreleder i NESO - Bjørn Johansen, Trond Harry Hansen - MBA Entreprenør, adm. direktør i NESO - Ruben Jensen.

NESO-prisen 2017 til MBA Entreprenør

MBA Entreprenør i Mo i Rana fikk prisen høytidelig overrakt for sitt systematiske arbeid med å sikre rekruttering til byggebransjen. Det er første gang prisen går til en hel bedrift, ikke en enkeltperson.

Det var en tydelig stolt - og overrasket - Trond Harry Hansen som mottok NESO-prisen på vegne av MBA Entreprenør i Mo i Rana, under festmiddagen på NESO sitt årsmøte i Narvik. Trond Harry Hansen fikk med seg både fanfare og ovasjoner på vei opp til podiet for å motta prisen av styreleder Bjørn Johansen og adm. dir. Ruben Jensen i NESO, heter det i en pressemelding.

* Det er styret i bransjeorganisasjonen som er jury.

* NESO-prisen deles på langt nær ut hvert år, til det henger utmerkelsen for høyt.

* Prisen tildeles en bedrift, en medarbeider eller en person som har utmerket seg positivt innenfor bygg- og anleggsbransjen det siste, eller de siste årene.

* MBA Entreprenør i Mo i Rana har beredt grunnen for utmerkelsen over flere år.

Mo-bedriften har lagt ned en imponerende innsats for å sikre lokal rekruttering.

- Det er hard konkurranse om å få lærlingekontrakt hos MBA, og det er ei forutsetning at lærlingene er villige til å stille i NNM. Slik sikrer bedriften seg de beste hendene og hodene, het det fra juryen under utdelingen.

Lærlinger fra MBA Entreprenør har vunnet det nordnorske mesterskapet i betong- og tømrerfaget hele sju ganger, fire av disse på rad i årene 2012-2015. Seiersrekken ble brutt i 2016, men de to siste årene er bedriften «på sporet» igjen.

Under den samme festmiddagen som MBA mottok NESO-prisen, ble premiene til årets nordnorske mestere i byggfagene delt ut. 19 år gamle Lars Halvor Grønfjell fra MBA vant årets konkurranse i betongfaget.

Else Marte Solli er den eneste kvinnelige vinneren av NNM for lærlinger i byggfag; hun vant betongfaget i 2013. I dag er hun lærlingeansvarlig i MBA Entreprenør. Hun følger opp lærlingene fra de kommer inn i bedriften og helt fram til fagbrevet.

Årets vinner av NNM i betongfaget, Lars Halvor Grønfjell, har allerede ytret ønske om å komme tilbake og ta fagbrev som tømrer også, kunne Trond Harry Hansen fortelle da han takket for NESO-prisen under festmiddagen i Narvik.

Tidligere vinnere av NESO-prisen:
Helge Jensen, Sortland
Per Øverbyhagen, Trondheim
Erling Rokkan, Svolvær
Kolbjørn Hansen, Narvik
Thor og Torill Olsen, Andslimoen 
Åge Rønning Hansen, Risøyhamn
Ruben Jensen, Svolvær
Rolf Erik Suhr, Alta
Bjørn Stokvik, Svolvær
Kirsten og Kjell Arne Olsen, Bjerkvik
Arild Østgård, Tromsø