Ill. DARK Arkitekter

Bygger nytt storhotell i Oslo

Et nytt storhotell for konferansemarkedet og nærmiljøet på Økern og Løren er planlagt ferdigstilt i 2021. 

Det nye hotellet integreres med Økern Portal.

– Kontor-, handels- hotellbygget Økern Portal skal bli en naturlig del av bylivet i nye Økern sentrum. Bygget skal flytte grenser for hvordan miljøet på og rundt jobben kan være, og disse visjonene forlenges nå til hotell- og konferansemarkedet, sier eiendomssjef Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring (OPF) i en pressemelding.

Selskapet er byggherre og eier av Økern Portal. Hotellet skal bli et stort konferansehotell på 12.500 kvadratmeter og inneholde inntil 250 rom, restauranter og møteromsfasiliteter. 

- Siden hotellet integreres med markedshallen i Økern Portal gir det muligheter for ytterligere flere tusen kvadratmeter kurs- og konferanselokaler. Kommunikasjonsmessig ligger hotellet sentralt med Økern som knutepunkt, offentlig kommunikasjon, flybuss og store innfartsårer, heter det i meldingen.

Steen & Strøm sitt kjøpesenter på 60.000 kvadratmeter vis a vis Økern Portal ferdigstilles i 2022.

Partner i DARK Arkitekter, Marianne Straume, jobber med utformingen av hotellet og har spennende planer fra bakke til topp.

- Bygget tilfører nye kvaliteter til nærmiljøet. Vi skaper en samvirkeeffekt og et viktig bidrag til et område som vil by på mange muligheter. Vi håper hotellet blir et naturlig valg både for forretningspublikummet, og de som skal besøke den nye badeparken, shoppingsentret eller beboere i nærområdet, sier Straume.

Hotellet får et internasjonalt utrykk med god høyde på etasjene som skaper et luftig og romslig preg.

- Vi skal lage et bygg som er rasjonelt og smart i utformingen, samtidig som standarden er høy og de innvendige kvalitetene gode. Store vindu og smart plassering skal skape gode lysforhold, og vi skal også ha et glassatrium i midten av bygget, sier Straume.

- Områdets ute- og friområder kan brukes til arrangementer, konserter og opplevelser for større grupper og bedrifter, sier Groven.

Toppetasjen på hotellet inneholder konferanserom, skybar og en frodig takterrasse.

- Taket byr på kanskje den fineste utsikten på Oslo øst. Man kan se hele byen fra baren og terrassen, og vi skal lage en frodig hage og en atmosfære som man ellers kun ser på de mest kjente hotellbyggene i europeiske storbyer. Vi håper å skape en attraksjon, sier Straume.

OPF er i dialog med flere av landets fremste hotellkjeder, og utsiktene skal være positive.

- Vi ser for oss en kort byggeperiode, sier Groven.

- Flere av de ledende kjedene er svært interessert i å være del av et større konferansehotell rett på Økern sentrum. En nytt moderne bydelssentrum og en allerede god kollektivdekning via T-bane og buss vil i løpet av få år gjøre Økern til en pulserende bydel for beboere, næringsdrivende og tilreisende. Hotellaktørene ser at Økern blir en av Oslos viktigste områder, særlig fordi der flere av landets aller fremste virksomheter allerede er etablert i nærområdet eller planlegger å flytte hit de neste årene, sier Groven.