Ill. Ramirent/NCC

Ramirent blir totalleverandør for NCC Building i Trøndelag

Ramirent og NCC i Trondheim signerte nylig en avtale som innebærer at utleieselskapet blir eneleverandør på utleieutstyr for NCC Building sine prosjekter i Trøndelag de neste to årene.

– Vi er veldig fornøyd med denne kontrakten. Man kan si at det er en forlengelse av den avtalen vi signerte i 2015, da vi leverte alt utstyr til fire store NCC prosjekter i regionen, sier Kenneth Stallvik, salgssjef i Ramirent i en pressemelding.

Ramirent kom tidlig inn i det 14.000 kvadratmeter store kontorprosjektet Lyngården, som bygges av NCC, og vil bli det mest markante signalbygget langs omkjøringsaksen i Trondheim.

– Vi presenterte våre Total Solution-tjenester med VDC-løsninger (Virtual Design and Construction) og BIM (digital Bygnings Informasjons Modell). BIM er digitale bygningsinformasjonsmodeller, hvor alle fasiliteter kan tegnes inn og simuleres før byggingen starter. På den måten kan vi kartlegge behov og besørge at alle midlertidige installasjoner gjøres riktig første gangen. Dette er det første prosjektet i Trøndelag hvor en utleieaktør har brukt BIM i en slik stor skala, forklarer Stallvik.

Lyngården-prosjektet i Trondheim har vært i støpeskjeen siden 2005, og nå er endelig prosjektet i gang. Bygget skal etter planen stå ferdig våren 2019.

– Ramirent har lagt mye arbeid i sin BIM-løsning for å komme oss i møte og resultatet er en løsning som har gjort prosjekteringen både enklere og mer effektiv, forteller Lennart Holmen, innkjøpsleder i NCC Building.