- Viktig å bygge riktig standard på riktig sted

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er opptatt av å få mest mulig vei for pengene. – Vi skal ikke spare oss til fant – men må jobbe aktivt med å bygge med riktig standard og ikke minst på riktig sted, sier Solvik-Olsen.

For å få til dette sier statsråden at de er avhengige av å ha med seg byggenæringen på laget.

- Vi har en god byggenæring som hjelper til med å fikse våre problemer med å bygge bedre, raskere og billigere. Det er viktig at dere som næring er med i prosessen for å bistå i arbeidet med å vurdere hva som er godt nok. Vi må se til at vi ikke skyver på vedlikeholdskostnadene for å spare penger i dag, men vi må heller ikke bygge for flott slik at vi ikke får så mye for pengene som vi burde. Denne dialogen mellom de statlige byggherrene og næringen er viktig. Jeg er derfor glad for at både Nye Veier og Statens vegvesen nå involverer entreprenørene tidligere i prosessen, sier Solvik-Olsen, som åpnet dag 2 på Byggedagene på Radisson BLU Plaza Hotel torsdag.

Han påpeker at man ikke må bygge for flott, men at man likevel bygger godt nok til at vedlikeholdskostnadene ikke løper løpsk.

- Denne balansen kan være vanskelig å jobbe med - men det er avgjørende at vi klarer å bygge både vei og bane til riktig standard – og at man velger den beste traseen og i riktig omfang, legger han til.

For i større grad få tilden riktige utbyggingen ønsker han å gi både Nye Veier og Statens vegvesen en stor grad av frihet til å se på helhetlige utbygginger.

- I tillegg er det viktig å ha et langsiktig perspektiv, legger han til.