Elisabeth Gammelsæter

Elisabeth Gammelsæter går av som generalsekretær i Norsk Bergindustri

Fortsetter i nyopprettet stilling som spesialrådgiver.

Det settes raskt i gang en rekrutteringsprosess etter ny generalsekretær. Gammelsæter vil være generalsekretær fram til en ny er på plass.

Elisabeth Gammelsæter har vært generalsekretær siden Norsk Bergindustri ble dannet for ti år siden. Nå ønsker hun å la nye krefter slippe til.

- I 2018 fyller Norsk Bergindustri 10 år, og jeg har ledet organisasjonen og en av forløperne PGL i til sammen 20 år. Det er et naturlig tidspunkt å slippe til nye i sjefsstolen, sier Gammelsæter.

Når hun ser tilbake på sine ti år som generalsekretær trekker hun frem de store, felles seirene bransjen har vunnet etter at Norsk Bergindustri ble dannet.

- Mineralloven fra 2010, mineralstrategien fra 2013 og den økte politiske oppmerksomheten bergindustrien har fått de siste årene står igjen som de viktigste milepælene for Norsk Bergindustri de siste 10 årene, sier Gammelsæter til Norsk Bergindustris nettsider.

- Jeg vil takke alle som i løpet av disse årene har bidratt til å gjøre Norsk Bergindustri til en god organisasjon for våre medlemmer. Medlemsbedrifter, nåværende og tidligere ansatte, tillitsvalgte og eksterne samarbeidspartnere har alle bidratt til å løfte bransjen sammen.

Norsk Bergindustri ble dannet etter sammenslåingen av de tre foreningene SIL, BIL og PGL i 2008.

- Vi har bygget på det beste fra hver av de tre foreningene. Videre har vi i løpet av denne tiden integrert leverandørene som fullverdige medlemmer med styrerepresentasjon og stemmerett. Leverandørene bidrar til å utvikle bransjen videre, både teknologisk og med tanke på bærekraft og HMS, sier hun.

Gammelsæter ser fram til å bidra i Norsk Bergindustri fremover.

- Det har gledet meg stort at det på tvers av delbransjene har vært og er et betydelig ønske om å lære av hverandres erfaringer. Nå ser jeg fram til å jobbe videre for gode rammebetingelser for bransjen, og å bruke min kompetanse til beste for Norsk Bergindustri.