Lyderhorntunnelen var stengt mesteparten av lørdag, og det var lange køer innover mot Bergen fra Sotra og Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tunnel gjenåpnet i Bergen etter køkaos

Søndag kom Statens vegvesen med en gladmelding til bilister i Bergen: Lyderhorntunnelen åpnes for trafikk. Både fredag og lørdag ble det meldt om lange køer.

Nyheten fra Statens vegvesen natt til søndag var at tunnelen er åpnet igjen, og at den nå vil forbli åpen, skriver Bergens Tidende.

– Mannskapene har stått på dag og natt for å få på plass midlertidig brannventilasjon slik at trafikken igjen kan kjøre gjennom Lyderhorntunnelen. Vi er mektig imponert over innsatsen og veldig glad på trafikantenes vegne, sier prosjektleder Kathrine Løno Lahlum i en pressemelding.

Bergensavisen skriver at østgående løp av tunnelen er åpnet for trafikk. Lyderhorntunnelen kommer fortsatt til å holdes stengt om nettene framover for videre utbedringsarbeid.

Lyderhorntunnelen i Bergen ble opprinnelig stengt fra fredag til mandag, etter at det forrige torsdag falt en to hundre kilo tung tunnelvifte ned foran en bilfører. Etter å ha undersøkt de resterende viftene i tunnelen, besluttet Statens vegvesen å stenge tunnelen uten forvarsel natt til fredag, for å umiddelbart starte arbeidet med å skifte ut alle viftene i tunnelen.

Stengingen førte til svært lange køer fredag – på det verste var køen på tre timer. Lørdag ble tunnelen holdt åpen i to timer for å ta unna morgenrushet, men ved 11-tiden ble det meldt om saktegående kø i området. Vegtrafikksentralen opplyste da at køene begynte ved Storavatnet, der veien fra Askøy og Sotra møtes, og gikk ned til Loddefjord sentrum.