Håkon Hauan i EPD-Norge sammen med direktør for KEITI.

EPD-Norge i Sør-Korea

KEITI – Korea Environmental Industry and Technology Institute inviterte EPD-Norge som "special guest speaker" under "International Seminar on Asia Carbon Footprint Network" som ble avholdt i Seoul 25 mai.

EPD-Norge holdt presentasjon om EPD utvikling og trender i Europa og Norge, spesielt innen bygg og anlegg, til stor interesse for de fremmøtte. Det å bruke miljø og EPDer som et konkurransefortrinn gav stor oppmerksomhet.Videre, bruk EPD genererings verktøy for å automatisere EPD utvikling, senke kostnader og senke terskelen for å ta i bruk EPDer vekte stor interesse blant deltakerne.

Under Q&A delen av programmet var det mange relevante spørsmål vedr hva som driver EPD markedet i Norge og Europa, samt spørsmål om arbeidet som ECO Platform gjør på den internasjonale arena.

- Det er mye fokus på reduksjon av CO2 fotavtrykket, inkludere hele livssyklus perspektivet, samt hvordan "Green Public Procurement" kan drive frem innovasjon og grønne løsninger. Ikke helt forskjellig fra hva som opptar oss i Norge, sier daglig leder Håkon Hauan i EPD-Norge i en pressemelding.

- Det som kanskje skiller Sør-Korea fra Norge mest i et EPD perspektiv er ønske om å utvikle en EPD merkeordning som også kan benyttes for mer forbruker rettede produkter, legger han til.

Seminaret hadde stor internasjonal deltakelse, spesielt fra land i regionen, men også med stor lokal deltakelse.