Heftig og hygienisk

Med solid og spennende materiale, og ripe- og bakteriefri overflate kan Silestone bli en vinner på norske kjøkken i tiden fremover.

Silestone-kjøkkenbenker er et nytt produkt i Norge, og ble lansert på Bygg Reis Deg-messen av Aardal. Internasjonalt har solid surface-produktet raskt tatt markedsandeler, og blitt en konkurrent til blant annet corian. Renhold, vedlikehold og hygiene er de viktigste egenskapene til Silestone. Benken skal aldri impregneres eller poleres. Man kan jobbe rett på benken med maten uten at det setter flekker, forteller markedssjef Per Rutledal i Aardal til Boligetc. Han forteller at selskap alt har montert nesten 20 slike kjøkkenbenker i Oslo- og Bergens-området. Kvarts Silestone er et kvarts materiale og består av 93 prosent kvarts. Etter diamant er dette et av det hardeste mineral på jorden. Kvartsen blir tilsatt en blanding av harpiks/kvae og fargestoff. Man tilsetter også glass eller speilstykker for å få en spennende effekt. De ulike ingrediensene blir mikset og presset sammen gjennom en patentert prosess. Denne prosessen gjør at materiellet blir svært tett og så godt som helt uten porer. Produktet kommer som plater på 12, 20 eller 30 millimeter. Det kan skjæres, men ikke bøyes eller formes på noen annen måte Det er det hardeste materialet du kan få til denne type bruk, forteller Rutledal. Bakteriefritt Siden Silestone-benken inneholder det hygienisk beskyttelsesmaterialet Microban motvirker selve platen utbredelse av sopp og bakterier som salmonella, kolibakterier og listerier. Time Magazine betegnet Silestone med Microban som den syvende beste teknologiske nyutviklingen i dette århundre, under overskriften Fremtidsvisjonen. I følge tidsskriftet er Silestone med Microban en produktinnovasjon som vil bidra til å gjøre hverdagen vår lettere. Microban er ikke en overflatebehandling, men en del av hele produktet. Ingenting blir overført til luft, vann, mat eller andre materialer. Det gir ikke bakterier muligheten til å vokse, sier Rutledal.