Roger Morsund er ny sjef for prosjektavdelingen i AFK eiendom FKF. Foto: André Strand

Ny prosjektdirektør i AFK eiendom

Roger Morsund er ansatt som ny prosjektdirektør i Akershus Fylkeskommunes eiendomsforetak, AFK eiendom.

Roger Morsund kommer fra stillingen som seksjonsleder i Undervisningsbygg Oslo KF og har store ambisjoner for eiendomsforetaket til Akershus fylkeskommune i årene som kommer, ifølge en pressmelding.

Morsund er utdannet sivilingeniør bygg ved NTH og har lang fartstid, både i bransjen og med prosjektarbeid. Han har jobbet åtte og halvt år som seksjonsleder i Undervisningsbygg Oslo KF, tre og et halvt år som avdelingsleder i Holte Consulting, ti år i som prosjekt- og prosjekteringsleder i AF Gruppen og fire år med prosjektstyring i Kværner, hvor han var med på å bygge Troll B-plattformen. Kompetansen og erfaringene tar han med seg i jobben som ny prosjektdirektør i AFK eiendom FKF.
- Blant annet har jeg lært hvor viktig det er med kontinuerlig og langsiktig utvikling, at man prøver å forbedre seg på de områdene som har forbedringspotensial, og samarbeider godt med sine medarbeidere og på tvers av organisasjonen.

- Hva blir din viktigste oppgave?
- Det blir å utvikle og gjennomføre prosjektene som fylkeskommunen har bestilt av oss. Som foretak må vi hele tiden være bevisst på vårt oppdrag, og være et redskap for fylkeskommunen og politikerne.
- Hvor viktig er miljø for deg?
- Det er viktig at vi utvikler prosjekter med lavt energibruk og gode løsninger for miljø og klima. Samfunnet og politikerne er opptatt av det, så dette er en del av vårt samfunnsoppdrag.

AFK eiendom

AFK eiendom FKF ble etablert i 2011 og eies av Akershus fylkeskommune. Foretaket har som mål å forvalte, vedlikeholde og drifte fylkeskommunenes bygg effektivt og bærekraftig, samt å gjennomføre fylkeskommunens investeringsprosjekter i bygg til videregående opplæring og tannhelsetjenesten.

AKF eiendom FKF teller om lag 60 ansatte og har hovedkontor på Galleriet i Oslo.

AKF eiendom FKF bygger skolebygg og skaper arena for gode læringsmiljø for fremtidige generasjoner.

- Det er givende å skape gode læringsmiljø for fremtidens bærere av det norske samfunn. Samtidig må vi ikke glemme, at vi får tildelt midler fra storsamfunnet til jobben vi er satt til å utføre. Derfor er det viktig at vi hele tiden arbeider med kostnadseffektivitet, slik at vi forvalter midlene på best mulig måte. Vi må hele tiden arbeide med å forbedre oss, og fortsette å levere prosjekter til riktig tid, kvalitet og innenfor kostnadsrammen.

Roger Morsund overtar stillingen til Grete Greve Aubert, som går av med pensjon 1. juni.