Illustrasjonsfoto

Arbeidsmarkedsbarometer melder om fortsatt god fart i byggebransjen

For sjette kvartal på rad forventer arbeidsgivere i bygg- og anleggssektoren å ansette flere. Det viser ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer.

Aktørene i byggenæringen skal ansette flere også neste kvartal. Store prosjekter på vei og bane har skapt mange arbeidsplasser for ingeniører og andre med teknisk kompetanse. Det merkes i arbeidsmarkedet. Etter seks kvartaler med flere ansettelser i bygg og anlegg peker fortsatt pilen oppover, ifølge seniorrådgiver Steinar Instefjord i konsulent- og rekrutteringsselskapet Experis.

– Utviklingen går i positiv retning, spesielt innenfor bygg og anlegg, men også i andre sektorer. Blant annet vil IT spille en stor rolle fremover, sier Instefjord.

Instefjord er tett på arbeidsmarkedet på Sør- og Vestlandet, hvor han blant annet jobber med å rekruttere ingeniører til det statseide veiselskapet Nye Veier AS.

– Vi merker en positivitet i næringslivet med mer finansiering. Flere er villige til å satse mer penger på nye prosjekter. Det påvirker ansettelsesbehovene, sier Instefjord.

Mens bygg og anlegg har hatt bemanningsvekst seks kvartaler på rad, viser industrisektoren positive ansettelsesutsikter for første gang på seks kvartaler. Bemanningsutsiktene for første kvartal 2017 indikerer et løft for industrisektoren.

– Fallet i sysselsetting er bremset, og utviklingen ser nå ut til å snu i industrisektoren, sier administrerende direktør i Experis, Trygve Solem.