Fra NCC til Cowi

Tom Erik Carstensen (38) går fra stillingen som områdesjef i NCC til å lede COWIs voksende fagmiljø innen infrastruktur på Sørlandet

Carstensen overtar samtidig som leder for COWIs kontor i Kristiansand med rundt 30 ingeniører. Selskapet rigger seg dermed for vekst i regionen.

Han har hatt flere lederstillinger i sin tid hos NCC, hvor Carstensen har vært siden 2007. I sin siste stilling som områdesjef har han hatt ansvaret for alle store infrastrukturprosjekter innenfor asfalt i NCC Industry for regionene Sør, Vest og Midt. Han har også lang erfaring innen forretningsutvikling og prosjektledelse for NCC Roads.

I Kristiansand har COWI gjennom flere år etablert seg som bransjens blågrønne rådgiver, med spisskompetanse på vann og miljø i infrastruktur, smarte bygg og bærekraftig byutvikling. COWI har de seneste årene trappet opp satsningen i Kristiansand, som skal befeste seg som et av selskapets viktigste kompetansesenter innen bylogistikk, intelligente mobilitetsløsninger og store infrastrukturprosjekter.

- Med sin bakgrunn fra å lede store infrastrukturprosjekter fra entreprenørsiden får vi og kundene våre tilført nye tanker og verdifull erfaring som vil prege de økonomiske, miljømessige og teknologiske løsningene som kreves for å effektivt utvikle fremtidens transportløsninger på Sørlandet, sier Lars Erik Hauer, divisjonsdirektør i COWI i en pressemelding.

Som leder for COWIs regionskontor i Kristiansand, får Carstensen ansvaret for rundt 30 rådgivere.

- Vi ser frem til å få på plass en ny kreativ og løsningsorientert leder i Kristiansand. Med Tom Erik på laget, setter vi samtidig full fart på vår satsning innen infrastruktur, sier Hauer.

COWI har gjennom mange år vært involvert i utviklingsprosjekter i Kristiansand by og i regionen, som blant annet utvikling av ny havneplan for Kristiansand, Kvartal 32, Kilden Teater- og konserthus, Kristiansand Lufthavn Kjevik og områdeplan for ny havnegate.

- Utviklingen i regionen byr på en rekke spennende utfordringer som jeg gleder meg til å ta fatt på sammen med mine 30 dyktige, nye kolleger. Min ambisjon er at vi sammen skal videreutvikle et allerede sterkt fagmiljø og anerkjennes for våre nyskapende og solide leveranser – og at vi gjennom dette bidrar sterkt til en bærekraftig utvikling av Sørlandet, sier Carstensen.

Carstensen tiltrer i COWI 1. januar 2017.