Fagsjef Eli H. Heyerdahl Eide og adm direktør Tor Backe i Rørentreprenørene Norge møtte medlemsbedrifter og bransjefolk under VVS-dagene på Lillestrøm. Foto: Svanhild Blakstad

Fikk god uttelling på VVS-dagene

Med sterk synliggjøring, oppstart av kvinnenettverk og økt politisk gehør kan Rørentreprenørene si seg svært godt fornøyd med VVS-dagene på Lillestrøm.

Rørentreprenørenes fagsjef for Energi og miljø, Eli H. Heyerdahl Eide, har sammen med den øvrige staben i Rørentreprenørene Norge tilbakelagt tre hektiske messedager på Norges Varemesse. Messen er Skandinavias største fagmesse innen VVS-teknikk og satte i år publikumsrekord med over 11.000 besøkende.

Les også: Besøksrekord for VVS-dagene (bildekarusell)

Høyt fagfokus

– VVS-dagene kjennetegnes av et veldig høyt høyt fagfokus, noe ikke alle messer har greid å få til. Alle som kommer hit bruker messen som arena for å treffe folk de har nytte av å kjenne i jobben sin, men også for å lære seg nye produkter og få kunnskap om siste nytt i bransjen, sier Heyerdahl Eide.

Rørentreprenørene har 650 rørleggerbedrifter i sin portefølje og brukte messen for å møte både eksisterende og nye medlemmer. – For oss som bransjeforening er det viktig å treffe flest mulig og snakke om hva vi gjør og hvordan vi jobber, sier Heyerdahl Eide.

Leder for energi- og miljøkomiteen Ola Elvestuen besøkte flere av utstillerne under VVS-dagene, deriblant LK Systems. Foto: Anette Ramstad

Hun er ellers svært godt fornøyd med at Venstres Ola Elvestuen, leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget, besøkte VVS-dagene.

– Han er i høyeste grad med på å legge føringer for rammebetingelsene for hele byggenæringen, og da spesielt vår bransje. Vi er opptatt av at bygg skal ha energifleksibilitet, noe som burde vært en selvfølge i alle bygg når byggenæringen skal være med å ta sin del av det grønne skiftet. Vannbåren infrastruktur sørger for at bygg kan frigjøre energi til for eksempel el-biler og andre energikrevende sektorer som industri og transport for øvrig, sier hun.
Les også: -Vannbåren varme viktig for det grønne skiftet

Etablerte kvinnenettverk

Heyerdahl Eide er også svært godt fornøyd med at de fikk stiftet et eget nettverk for kvinner i rørbransjen under VVS-dagene. Rundt 40 kvinner var tilstede da nettverket stiftet 20. oktober, etter modell fra ODA-nettverket i it- og teknologibransjen.

Rørentreprenørene

Rørentreprenørene er en bransjeforening i BNL for rørleggerbedrifter av ulik størrelse og markedsorientering. Organisasjonen ar ca 650 medlemsbedrifter. Dette utgjør rundt 65 prosent av omsetningen i bransjen.

Les også: Starter kvinnenettverk i rørbransjen

– Såvidt jeg kan se er vi først ute i byggenæringen med et nettverk for kvinner. Jeg tror det kan være med på å gjøre en forskjell både når det gjelder rekruttering og synliggjøring av bransjen forøvrig. Kvinnene er en stor ubenyttet ressurs som med fordel kan heies på og løftes frem, avslutter hun.