Offentlige anskaffelser

StedOslo, Norge
ArrangørNBEF og TFSK
Fra06.12.2016
Til07.12.2016
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 16.30

– Ny lov om offentlige anskaffelser vedtatt av Stortinget (sanksjonert i Statsråd 17.06.2016)

– Ny forskrift om Offentlige anskaffelser vedtatt og kunngjort den 18. august 2016 

Den nye forskriften om offentlige anskaffelser (anskaffelsesforskriften) er nå vedtatt, se lenke til kunngjøringen i lovdata. På kurset om offentlige anskaffelser vil forskriften sammen med den nye loven bli utdelt. Kurset vil i sin helhet bli basert på det nye regelverket. Det vil bli gjort særlig oppmerksom på de stedene hvor de nye forskriftene avviker fra tidligere regler og forslag til regler.

Spesielt stor interesse har knyttet seg til anskaffelser under EØS-terskelverdiene siden det her ikke forelå noe fullstendig forslag fra tidligere. De nye forskriftene innebærer en til dels dramatisk endring av gjeldende regelverk. For det første heves kunngjøringsterskelen til 1,1 million kroner. Dermed vil de fleste nasjonale anskaffelser av varer og tjenester ikke lenger være undergitt noen kunngjøringsplikt. For det andre vil det bli innført en helt ny og enklere prosedyre for de nasjonale anskaffelser over denne terskelen (først og fremst bygg og anlegg).

Det blir foretatt en grundig redegjørelse for de nye anskaffelsesprosedyrene på kurset.

I dette kurset vil vi sette fokus på:
- En grundig forståelse av hva anskaffelsesreglene går ut på
- Den praktiske anvendelsen av reglene
- De problemene som kommunene står overfor
- Hvilke muligheter gir regelverket for fleksibilitet
- Oversikt over de ulike anskaffelsesmodellene
- Håndteringen av forhandlet prosedyre
- Hvilke krav som stilles til partene

Hvis ønskelig kan TFS på vegne av Advokatforeningens medlemmer, sende inn kursdokumentasjon og deltakerliste for godkjenning av kurstimer.

Kurset er utformet med tanke på alle som er involvert i det offentliges innkjøp av varer og tjenester, og inngåelse av bygge- og anleggskontrakter. Dette gjelder enten de er ansatte eller engasjerte av kommuner, staten eller offentligrettslige foretak. På samme måte er kurset rettet inn mot alle de som på leverandørsiden deltar i utarbeidelsen av tilbud og er med under gjennomføringen av konkurransen.

Forelesere: Lasse Simonsen, UiO og Arne Scott, PACTA Advokatfirma

Påmeldingsfrist: 8. november

Program og påmelding