Godt halvår for TESS

TESS er tilbake på vekstsporet etter noe tøffe tak i fjorårets utfordrende næringsøkonomiske klima.

Omsetningen første halvår 2016 var på 1,49 milliarder, en vekst på 7 prosent i

forhold til første halvår 2015 og foran rekordåret 2014. Bruttomarginen var fortsatt under press.

Tallene for første halvår 2016 viser at TESS er tilbake på vekstsporet.

Resultatet før skatt første halvår var på 61,4 millioner kroner. Det er 9 prosent bedre enn halvveis i 2015 og spesielt vil fokus på kostnader, færre årsverk og omorganisering til en målrettet organisasjon gi betydelig bedre marginer i annet halvår, skriver TESS i en pressemelding.

– TESS taklet de tøffe tidene i 2015. Den helnorske handels- og servicebedriften TESS, landets største slangeleverandør, kom helskinnet gjennom fjorårets tøffe økonomiske utfordringer og oljebransjens nedtur. En tidlig dreining av ressursene mot andre markedsområder ga og gir fortsatt resultater. Spesielt havbruksnæringen og anleggsentreprenører viser en solid vekst, står det videre.

TESS har brukt første halvår 2016 til å samle aktivitetene under en konsernparaply. Blant annet er elleve regioner samlet i fire nye og den sentrale kjernevirksomheten med slanger, produkter til drift og vedlikehold, lager og logistikk er samlet i TESS Logistikk as.

– Med det nye konsernet som en solid plattform fortsetter arbeidet med å effektivisere driften og utvikle tjenestene i de markedene TESS er engasjert. TESS skal bli både spenstigere og dristigere, og oppkjøp av beslektede aktiviteter er forestående, skriver de i en melding.