Egil Skavang. Foto: Trine Hisdal

Arkitektene lover innspill

Arkitektbedriftene og NAL var til stede på pressekonferansen hvor kommunalminister Jan Tore Sanner og Statsbygg presenterte plan- og designkonkurransen og forslaget til reguleringsplanen for nytt Regjeringskvartal fredag.

- Vi vil nå gjennomgå dokumentasjonen og i samarbeid med NAL utforme et innspill til den videre prosessen med prekvalifiseringen og den etterfølgende begrensede plan- og designkonkurransen, forteller administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene i en pressemelding.

- Umiddelbart vil vi gi uttrykk for at det er uheldig at det skal anskaffes kun ett arkitekt- og rådgiverteam med én konkurranse for et så omfattende og komplekst prosjekt som Regjeringskvartalet er, legger han til.

Sikkerhet

De sikkerhetsmessige aspektene er spesielt utfordrende i dette tilfellet og påfører prosjektet begrensninger. Det legges blant annet opp til meget strenge kriterier for kvalifisering av arkitekter og rådgivere.

- Dette kan vise seg å gjøre det vanskelig for mange norske arkitektkontorer å tilby den kvaliteten de normalt besitter. Vi mener man må finne løsninger for å kunne kvalifisere arkitektbedrifter som også har personell med utenlandsk bakgrunn, sier han.

Videre dialog

Arkitektbedriftene har sammen med NAL hatt en dialog med Statsbygg og gitt innspill til deres arbeider.

- Statsbygg har invitert til en fortsatt dialog om utvikling av plan- og designkonkurransen, og her vil Arkitektbedriftene være særlig opptatt av hvordan man skal anskaffe nødvendig kompetanse på alle de viktige fagområdene som dette ambisiøse og komplekse prosjektet består av, og at det er balanse mellom konkurransematerialet som etterspørres og honoraret som betales for dette arbeidet, avslutter Skavang.