Britisk steinlegger ikke fengslet – takket dommeren

Politiet mener en britisk 25-åringen ledet et firma som drev svart arbeid i stor stil. De ba om at han ble fengslet, men retten sa nei.

Mannen, som er siktet for grovt heleri og grovt skattesvik, ble fremstilt for fengsling i Nordhordland tingrett torsdag. Han bedyret sin uskyld og da dommeren løslot ham, takket han ham, skriver Bergens Tidende.

Mannen var en av åtte utenlandske menn som ble pågrepet i politiaksjoner på campingplasser i Førde og Bergen tirsdag. Sju ble sendt ut av landet torsdag, mens 25-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling.

Politiet mener de er en del av et såkalt travellersmiljø – steinleggere som reiser rundt og utfører arbeid, men firmaet, som er registrert i NUF, betaler verken skatt eller moms av pengene de mottar, ifølge politiet.

Likevel ble 25-åringen løslatt, ettersom retten slo fast at det ikke var ført bevis for at det var hans oppgave å sørge for at firmaet betalte skatt og moms i Norge.

Politiadvokat Anja Mathiesen sier hun er overrasket over kjennelsen og anket avgjørelsen. I tillegg ba hun om oppsettende virkning og fikk ja fra dommeren. Dermed blir 25-åringen sittende fengslet til Gulating lagmannsrett har behandlet anken.

De sju som sendes ut av Norge, flys til Storbritannia, Polen og Romania.