Siri Bergh, forhandlingsleder i BNL og Per Skau, forhandlingsleder i Fellesforbundet fra starten på forhandlingene. Foto: BNL

Det ble ingen streik - byggfagene er i havn

Etter 16 timer på overtid ble det onsdag enighet i meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening. 

- Oppgjøret har vært svært krevende, men vi er fornøyd med at vi har kommet til en enighet innenfor rammen av frontfaget, og unngått en konflikt, sier Siri Bergh, forhandlingsleder for BNL.

6. april ble Byggenæringens Landsforening (BNL) og Fellesforbundet enige etter 16 timer på overtid om en forhandlingsløsning for Fellesoverenskomsten for byggfag. Mekler Carl Petter Martinsen hos Riksmekleren har bistått i meklingen.

BNL er fornøyd med at profilen på resultatet vektlegger seriøsitet.

- Partene har sendt brev til regjeringen som påpeker betydningen av å få på plass raskt viktige elementer i ny sentral godkjenning, sier Bergh.

Meklingsforslaget skal nå behandles videre i de respektive organisasjonene og svarfrist til riksmekleren er 29. april 2016.

- Dette har vært svært krevende forhandlinger, hvor det ble tatt opp mange temaer, og jeg er veldig glad for at vi er kommet mål og at det ikke ble konflikt, sier BNL-sjef Jon Sandnes i en kommentar.

Det gis ikke noe generelt tillegg, men det anbefalte forslaget innebærer en heving av minstelønnssatsene til 193,60 kroner for fagarbeider og 174 kroner for ufaglært uten bransjeerfaring. 


- Forslaget ble vedtatt mot tre stemmer, melder Fellesforbundet.

Det anbefalte resultatet går nå ut til uravstemning blant medlemmene i Fellesforbundet.

Samtidig har partene sendt et brev til statsminister Erna Solberg der de peker på tiltak for et mer seriøst arbeidsliv som går langt utover hva de som tariffparter kan løse alene. 

Les brevet her

Partenes forhandlingsløsning

Riksmeklerens møtebok